Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

K moci se opět dostávají fanatici a to je zlé pro všechny.

6 0
možnosti
ZZ

Naštěstí Evropská komise, na nátlak Česka a Francie, zařadila jadernou energetiku a zemní plyn mezi čisté zdroje. Bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) označil toto rozhodnutí za největší úspěch vlády Andreje Babiše (ANO).

Dokument Evropské komise, který získal deník Financial Times pojednává o „taxonomii pro udržitelné financování“. V něm je energie vyráběná z jádra a zemního plynu označena jako zelená. To by mělo zlevnit investice do budování energetické infrastruktury, která s těmito zdroji pracuje.

R^

0 0
možnosti
JV

J95a36n 12V10e18s81e63l42ý

28. 12. 2021 9:35

Ze všeho nejhorší je nepochopení toho, co je politika. Politika je řemeslo, kde je technické vzdělání téměř k ničemu. Je to celé o práci s lidmi, vyjednávání, domlouvání koalic a hledání schody.

Ověřitelně nejlepší průpravou pro kariéru politika je studium filosofie, historie, diplomacie, práva nebo ekonomie (resp. určitých jejich částí).

Místo techniků je na expertní úrovni, v pozici poradců pro záležitosti odpovídající jejich kvalifikaci, protože jim obvykle chybí schopnost analyzovat věci v širším kontextu. A POZOR NA TO, není technik jako technik. Opravdu bych se vyhýbal zasloužilým pantátům, kteří negují technologické novinky už jen z principu, protože hrozí učinit jejich kvalifikaci nezajímavou (viz prof. Macek nedávno zde na iDnes).

Co se týká energetiky, máme v naší fabrice na inženýry tři partičky. První ujíždí na jaderné energetice, druhá si dělá pokusy s obnovitelnými zdroji a třetí neuznává nic jiného než pálení věcí v peci. Všechno jsou to špičkoví technici, mezi sebou spolehlivě rozhádaní. Uměním je vybrat si ty techniky, jejichž názory stojí za to si vyslechnout.

0 8
možnosti
JU

J83o48s75e12f 89U10l11m25a27n

28. 12. 2021 11:34

Idologie nehledí na technickou proveditelnost. Ideologie generuje požadavky, nemá žádné řešení ani plán. Prostě jen chrlí ty požadavky. Ostatně i naši Zelení, když se podíleli na moci, ukázali, že jsou vlastně naprosto mimo. Poté, co lidi zjistili, co je to za tragédy, už jim ve volbách šanci nedali.

13 0
možnosti
JK

J90a74k30u36b 86K38o73s

28. 12. 2021 8:28

To už je totální bizár.

3 0
možnosti
MS

Nemá smysl reagovat na diskusní příspěvky, jež místo ad rem reagují ad hominem. Místo plivanců by každý takový kritik měl sepsat vlastně vyargumentovaný názor (co takhle vlastní blog?) a obhájit ho ve veřejném prostoru. Náš neziskový a nikým neplacený think tank http://www.realisticka.cz se po roce práce stal partnerem pro špičkové české politiky a instituce oceňující a akceptující naši expertízu. Komunikují s námi i politici a orgány EU. Máme ve spolku ctihodné univerzitní profesory a experty (viz web), s nimiž formulujeme závěry pro to, aby tato země měla nadále šanci na prosperitu díky stabilní energetice. Německo ve svém blogu nehaním, jen na základě podkladů z německých médií jsem chtěl v ČR objasnit, kdo a s jakým backgroundem bude v nejsilnější zemi EU formovat klíčovou politiku v energetice a ekologii, když právě Česko je v energetice leckdy považováno za "17. spolkovou zemi". Současné "německé" ceny energie v Česku jsou důkazem, jak je řešení tohoto problému podle našeho spolku prioritou č. 1 nové vlády.

10 1
možnosti
MN

Jsou to prostě kádři!

Já jsem třeba zametal dílnu a strana řekla: Pepíku, musíš dělat vedoucího. A tak jsem dělal vedoucího. A kdyby řekli: musíš dělat ředitele nebo ministra, budu dělat ministra! Pro pokrok se člověk musí prostě obětovat!

4 1
možnosti
JZ

Ten článek mi připadá jako kopnutí do vlastní nohy. Autorovo vzdělání je na hony vzdálené ekologii a energetice, takže striktně vzato by se k těmto záležitostem neměl vůbec vyjadřovat .

Ale teď vážně :

Vzdělání je dobrým předpokladem pro výkon práce a úspěšnosti v daném oboru. Ale není zdaleka patentem na rozum. A na druhou stranu i lidé, kteří nemají vzdělání v oboru z univerzity, si vzdělání mohli časem doplnit praxí i samostudiem.

Voličům zelených nedostatek vzdělání zjevně nevadí, jinak by je nevolili. Jak jsem si stačil všimnout, zelená energie má v Německu podporu veřejnosti. Nic proti tomu nemám - je to německá záležitost. Co mi vadí, je že jejich názory chtějí naroubovat na celou EU bez ohledu na to, jaké ekonomické důsledky to může přinést.

4 6
možnosti
Foto

V podstatě dobrá zpráva. Až v Německu dojde ke kolapsu rozvodné soustavy a blackoutu, tahle banda gumídků s tím nic neudělá. A příští volby jsou nahraní. Cílem je teď zajistit, by to nepostihlo i nás ....

24 0
možnosti
Foto

Postihne nás to, tomu se nemůžeme vyhnout, protože jsme v EU a EU je v podstatě Německo. Tak snad jen, čím dřív ten kolaps přijde, tím lépe pro nás, je zbytečné tu agónii prodlužovat. Tak jen houšť a větší kapky a až si "zelení bratři" podříznou větev, můžeme začít znovu a lépe.

1 0
možnosti
PV

V první řadě jde o prachy. Je to byznys projekt politiků v eu. Bez tohoto vypalného by nebylo na vyplaty, uplatky atd...

0 0
možnosti
JT

J90i31r58i 96T34i15c33h34y

27. 12. 2021 17:52

Horsi nez jejich nedostatecne vzdelani jsou jejich zrudne nazory. Mezi nacisty byli i vysoce vzdelani lide, kteri hlasal nejhnusnejsi zverstva.

17 0
možnosti
MK

Místní eurohujeři a zároveň řiťolezci do skopčácké zádele, asi souhlasit nebudou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,53
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik