Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pana autora vnímám jak člověka, který vidí všude jen zápory a nedostatky. Chápu, asi neúspěšný profesní či osobní život.

Jak je možné, že těm regionům kde , se dnes volá o pomoc, pan expremiér za 8 let svého premiérování nepomohl?

Podobně občas připíšu komentář s. Kaťuši Konečné, proč pro ty chudé, zadlužené a v exekucích něco KSČM nepodnikne. Radím - kupte nějaký zkrachovalý podnik, rozjeďte v něm výrobu něčeho potřebného a tyto lidi zaměstnejte za skvělých podmínek. 30 let pryč - a nic.

Podobně se proslavila i ČSSD. Najde se u nás vůbec nějaká (levicová) strana, která se skutečně vyznačuje silným sociálním cítěním? Která skutečně těm potřebným pomáhá?

Dobře, 2,4 milionů občanů (zapomněl jste na Moraváky a Slezany) volá o pomoc. Teď má ANO s Babišem obrovskou příležitost, jak pomohou a díky tomu vyhrají příští parlamentní volby. Zlatý voko! ;-D

9 1
možnosti

V kuponové privatisaci jsem si koupil kupony místní firmy. Postupem času jsem byl svědkem toho, že byla postupně pohlcována většími podniky, až skončila u nadnárodní firmy Albert.

Vaše rada koupit zkrachovalý podnik je sice dobrá, ale dovedete si jistě představit, že ji za chvíli pohltí nějaký žralok se sídlem buď v Praze nebo mimo ČR.

Problém tkví v nezdravé centralisaci tohoto státu, jejímž důsledkem je skutečnost, že po více než 70 letech (!!!) je pohraničí stále živořícím pohraničím, zatímco Praha říhá blahobytem (a ještě k tomu nechutně mlaská), pane Dvořáku;-D

2 6
možnosti

Pane Smutný, pravděpodbně si pletete Slezsko s bývalým komunistickým Severomoravským krajem, Českou republiku s bývalým komunistickým Českem a nás Moravany (komunisty nerespektovanými) s Čechy (komunisty plně respektovanými).

Mezi 2,4 milionů voličů nebyli jen Češi, ale i my Moravané. Pokud se závěrem zmiňujete o "prosperitě svého národa", musím si do tohoto výroku dosadit "také mého moravského národa".

Samozřejmě Češi i Moravané jsme občany jednoho státu, ale příslušníky dvou národů.

0 1
možnosti
RC

co to je byvale komunisticke Cesko?

ted je Cesko, byvala Ceska republika nebo CSR

a spada mezi Moravany i Hlucinsko? nebo je extra?

2 0
možnosti
RP

Tak někde jinde jsem vidět článek, kde ty volby komentují titulkem "vyhráli ti vzdělaní a úspěšní" Ale spíš vyhráli ti ovlivnitelní lacinou propagandou a vymývači mozků do eurohujerské normované čistoty.

4 8
možnosti
RC

nekde jsem cetl ze nebyt venkova tak by to mesta zvladla, nacez se rozpoutala vasen kdo je lepsi. jaksi jim uniklo ze autorem je jakysi pisalek v Polsku

3 0
možnosti
PC

Letošní prezidentská kampaň, obzvláště pak její druhá část, byla tou nejodpornější v naší historii - tak se mimochodem vyjádřil i premiér Fiala a nelze než s ním v tomto případě souhlasit.

Je tristní, že do finále poslali lidé dva bývalé, vysoce aktivní bolševické kádry. Ať by se stal vítězem kterýkoli z nich, Listopad 1989 a všechny oběti kom. zvůle tak dostaly po 33 letech pořádnou facku.

Na Hradě tedy bude sedět bývalý velmi aktivní podporovatel kom. režimu, a co víc, první dáma, také dřívější uvědomělá komunistka, dokonce vystudovaná politručka.

6 4
možnosti
RC

znal jsem par lidi - komunistu, ti si mysleli svoje, nikokomu nic nedelali, kjdyz se nekdo zeptal tak odpovedeli to svoje

a pak jednoho co nikdy ve strane nebyl, dokonce tvrdil ze byl cely zivot pronasledovanej. pak se opil a spustil, jak bylo za komance dobre, jak "spolupracoval" s STB, jak si krasne vydelal, kdyz ho nekdo nastval tak se stacilo zminit

---

mimochodem podobnou debatu meli v Nemecku po valce, jak muze byt soudcem nekdo svazany s nacistickou justici

protoze nez vyroste novej, cistej, bezuhonej soudce tak to proste trva

---

prezidentem musi mit minimalne 40let, a mel by byt nejake zkusenosti. tim se dostavame do generace Babise a Pavla. za dvacet let uz tohle resit asi nebudeme

nebo muzete vsechny exkomunisty vystrilet/zakazat kandidovat

3 0
možnosti
Foto

Jenom přípodotek, protože autora znám: V žádném případě není fanda Babiše či Zemana, ale spíše vidí problém v tom, že namyšlenou a nekompetentní "zelenou" a progresivní politikou vyúsťující v hospodářské potíže se otevírá prostor pro ještě horší kreatury než jsou Zeman či Babiš.

8 1
možnosti
RP

Ano, přesně tak.

Jenže tito lidí prosazující bruselskou politiku jsou sami namyšlení a nekompetentní, proto nikdy nepochopí, že i když vyhráli jednu bitvu, logicky časem prohrají.

3 3
možnosti
JD

Dobrý blog pane Smutný. Karma.

1 3
možnosti
PJ

Nebudu mluvit o Ostravsku, TM nežiji. Ale o Sudetech mluvit mohu. Můžu vám říci, že kdo chce pracovat, ten si tady práci najde. V těchto okrasech není nic jednoduššího, než když nic jezdit za prací do Německa. Chce se to jen vzdát názoru, že mám na vše nárok a všichni se o mně musí postarat. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody....

11 0
možnosti
Foto

Ten titulek je naprostá hloupost. Ostatně jako celý článek. Podle vás měl pan Pavel vyhrát se ziskem 99%. Pak by o pomoc volalo jenom 1% Čechů.:-)

2 2
možnosti
RK

Přesně tak. Některá zdejší esa tvrdí, že Babiše v jejich okolí volí i úspěšní a vzdělání lidé. Takže mi to volání o pomoc 2,4 mio lidí neštymuje.

4 2
možnosti
RK

2,4 milionu Čechů si nejsou schopní přečíst Ústavu, pochopit jí a pak jít teprve volit. Je to spíše smutné a je to memento. Nejen politici, ale i novináři by v kampaních měli dávat pozor na to, aby kandidáti nesklouzávali k populismu a neslibovali lidem nemožné. Pak to takhle dopadá. Je smutné, že se 2,4 mio lidí nechá tahat na vařené nudli. Věřím, že ani jim nový prezident neřekne shut UP a bude se o jejich problémy zajímat. Podobnou skupinu oslovoval i Miloš Zeman a co pro ně ze svých slibů udělal?

16 4
možnosti
RK

To je podle mě jednoduchý odsudek. Neznají Ústavu, hotovo... vyřešeno... Ale jak známo, jednoduchá řešení nejsou úplně vždy ta vypovídající a hlavně správná.

Ti lidé hledají někoho, kdo pro ně bude mít alespoň pochopení, kdo bude rozumět jejich potřebám a kdo nebude mít punc (neříkám, že pravdivý) kandidáta současné vládní koalice.

Volby skončily, Petr Pavel vyhrál a jedním z prvních osobně přítomných gratulantů byl předseda vlády Fiala. Jak si asi myslíte, že to mnozí z voličů A. Babiše budou číst? Jako oslabení vládní koalice, kterou viní ze svých problémů?

A druhá věc je samotná Ústava. V podstatě až po výhře Petra Pavla jsem na ČT slyšel z úst prof. Dvořákové i doc. Antoše (tuším dokonce z katedry ústavního práva), že před volbou Petra Pavla byla ideální doba Ústavu zrevidovat, vyjasnit pravomoce, zpřesnit ji, aby bylo jasné, jak ji vykládat.

Do té doby jsem slýchal z veřejného prostoru především cosi o porušování ducha Ústavy, zvyku o jejím napínání atd. Platilo to samozřejmě v souvislosti s M. Zemanem. I když včera a dnes ráno se ČT překonala a uvedla, že aktivně (až aktivisticky) si počínal i V. Klaus a dokonce V. Havel v narážce na to, že aktuální přímá volba tím více žene vítězného kandidáta do pozice, aby nebyl jen pouhým kladečem věnců, protože má přímou podporu a výrazný mandát. Zkrátka a jednoduše, aby více akcentoval hlasy svých voličů. Což je samotný problém přímé volby.

6 0
možnosti
JZ

Strašné. Ani autor blogu, ani miliony dalších si zjevně nepřečetli ústavu a vůbec nechápou rozsah prezidentských pravomocí. Ani Babiš, ani Pavel jako prezident nemohou žádnému občanu nijak pomoci, stejně jako nijak nikomu nepomohl Havel, Klaus, nebo Zeman (kromě amnestovaných a vyznamenaných, pochopitelně). Český prezident je ústavní převodovka a reprezentativní funkce. Kdo tohle není schopen pochopit, pomoc asi potřebuje, ale ne tu kterou si tak hlasitě žádá

17 1
možnosti
RP

Tak ono je dobré umět trochu myslet. Ale toho voliči Pavla evidentně nejsou schopni, ať mají kdovíkolik různých diplomů. A kdoví jak vysoko se politickou korupcí a využíváním ideologie dostali nahoru.

Článek je totiž o tom, jak vidí ty proběhlé volby obyčejní lidi, ne jaké pravomoci dává ústava prezidentovi.

3 2
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,29
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik