Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Staré neúsporné domky platí zálohy plyn i 10 tis./měs. EU schvaluje zákon zakazující výstavbu neekologických domů, tj. s komínem. Chystají se emisenky na dřevo/lesy. Cena palivového dřeva raketově roste. První úvahy o zákazu krbových kamen. Elektřina bude čím dál dražší. EU schválila daně na dovoz zboží ze třetích zemí kvůli uhlíkové stopě. Čína i Indie protestují. Tedy v Evropě bude zboží i potraviny drahé a dovoz se zdraží též. Prý je schválen zákaz chovu slepic i na dvorku. Auta budou cenově nedostupná, PHM se zdražuje též.

Proti plánu zchudnutí EU politici nic dělat nebudou. Jsou to jen loutky.

A ještě tomu mnozí tleskají.....

16 6
možnosti
JS

J55i63ř39í 35S74o83c21h26o17r

15. 12. 2022 14:43

Zajímalo by mne, kde jse sebrala tu hloupost, že EU zakazuje domy s komíny?

1 0
možnosti
AM

Přesně popsáno. Jasná karma.[>-]

7 2
možnosti
JP

Vy byste asi zakázal veškeré obnovitelné zdroje ....Jsem zaměstnanec soukromé firmy, v roce 2023 se bude instalovat na střechách fotovoltaika...bez dotací. Vaše neustálé brblání je k ničemu, praxe pravdu ukáže. Díky brblalům jako Vy jsme posledních minimálně 10 let v obnovitelných zdrojích prospali a nyní to musíme draze dohánět.

6 10
možnosti
AK

Jo jo. A Němci, kteří nás v obnovitelných zdrojích předhonili jsou v problémech díky občasným zdrojům elektřiny a nutnosti zálohovat je plynovými elektrárnami až po krk.

Kéž bychom prospali v OZE ještě aspoˇn dalších 10 let...

11 2
možnosti
Foto

J49i70ř91í 19K70i25n26d67l

14. 12. 2022 18:57

RvNovela zákona tak umožní fotovoltaikám čerpat podporu formou aukcí, což doposud nebylo možné. To by mělo vést k rozvoji obnovitelných zdrojů energie v České republice.Samotný kompromis spočívá kromě dosažitelnější podpory pro FVE i ve zvýšení solárních odvodů, konkrétně pro fotovoltaiky z let 2009 a 2010, jejichž výkon je nad 30 kWp. Elektrárny z roku 2009 budou podléhat odvodům ve výši 10 procent (u výkupní ceny) a 11 procent (u zeleného bonusu), u FVE z roku 2010 půjde o 20 procent a 21 procent.O přiměřenosti podpory výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů bude nově rozhodovat svým nařízením vláda.Podle Komory obnovitelných zdrojů energie jde o krok správným směrem. „Jde o kompromis, jenž je přijatelný jak pro provozovatele, kterým přinese konečně klid na jejich práci, tak pro stát, který každoročně ušetří kolem tří miliard korun třeba na podporu novým zdrojům

3 9
možnosti
ZZ

Co to zase melete za nesmysly ?

Odkud jste to opsal ?

8-o

1 3
možnosti
JS

Jednoznačný souhlas.

4 1
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,51
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik