Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bu,bu...ale vývoj nezastavíte. Dnes mnoho firem buduje fotovoltaiku a nečeká na dotace, protože se jim to vyplatí. Chtějí to raději dříve, nechtějí čekat na dotace.

1 1
možnosti

Bu, bu, bu? Jako že podle vás slunce svítí i v noci a vítr neustále a neúnavně bičuje německé luhy, háje a moře?

2 0
možnosti
Foto

Stát bude vždy zdrojem násilí vůči těm, kteří zrovna nebudou u moci a budou mít jiný názor. Že se za pár roků ukáže nesmyslnost současně dotovaných a protěžovaných opatření je jedno z hlediska těch co tehdy byli u moci, protože oni už si své zisky vybrali.

Základem efektivní a spravedlivé společnosti je dobrovolnost a svoboda. Bez tohoto základu budeme jen bezprávnými účastníky a pokusnými králíky politických pokusů řešit problém direktivními nápady jednotlivých politiků.

2 2
možnosti

Vždy někdo musí udávat směr, my na to máme svobodně a demokraticky zvolené zástupce, které vyměníme, pokud se najde někdo lepší. Nebo aspoň nám to slíbí, nejhůř pak dopadne, jako ti před ním. Však my se nakonec k výsledku tím škohrtáním dopracujeme. Jen nesmíme propadnout mámení, že nějaký diktátor zná zkratku, houby, jen tu do pekla.

0 0
možnosti

Vládní strany plní zelenou politikou to, co slíbily voličům a napsaly do vládního programu a pan autor s tím není spokojen a vyrábí budliky budliky.

Kdyby mu někdo v roce 2019 řekl, že na 14 dní zavřem v zemi celou výrobu, řekl by, že takové šílenství by země prostě nepřežila. Přišel covid, výroba se zavřela a NIC SE NESTALO. Jenom pan autor furt dělá budliky tak jako vždycky.

5 8
možnosti
Foto

Jenže nevíte, jakých podniků má akcie. :-)

1 0
možnosti

Řekl bych, že jste to napsal polopaticky, asi to někomu pořád nestačí. Inu když naši pravdomluvní a mravní politici sdělí, že 1 a 1 jsou tři, mají nepochybně pravdu neb je žene starost o demokracii na Ukrajině, i kdyby to mělo země EU deidustrializovat a ekonomiky zruinovat. Ostatně ta paní za zelené Němce to v Praze sdělila otevřeně, Ukrajině pomohu i kdyby mí voliči měli zmrznout.

12 3
možnosti
Foto

Pan autor je z toho celý smutný. Ale v nejhorším zapřáhneme do žentouru členy a příznivce jistého politického hnutí a budeme moct elektřinu vyvážet do půlky Evropy. ;-D

4 7
možnosti

To už Fiala dělá.

Německu a Ukrajině je třeba pomoct !

;-D

4 0
možnosti

Jsem zatím klidný. Politruk, elektrikář i nejlepší ministr průmyslu, jakého jsme kdy měli, určitě vyslali signály a nenechají nikoho spadnout.;-D

10 1
možnosti

Signály - to jo, ale skutečná pomoc žádná.

Při poloviční ceně energií a plynu, by však prakticky nemuseli poskytovat pomoc nikomu.

:-/

0 0
možnosti

Je to naopak, právě komunitní energetika je do budoucna nejjistější zdroj energie. Proti, spolu s vámi, jsou právě nadnárodní energetičtí giganti, kteří mají téměř neomezené zdroje na manipulaci s politiky i veřejným míněním. Navzájem spolupracující ostrovní provozy s energetickým zdrojovým mixem, který lze snadno regulovat, nepotřebují gigantické elektrárny a robustní přenosovou síť. Navíc je nelze jednoduše zničit všechny najednou, jak fyzicky, tak virtuálně, to se ukazuje na Ukrajině jako slabina na kterou agresor cílí, když vše ostatní selhalo. Někde jsem četl, že z přebytků z OZE Německo vyrábí vodík, který je jako alternativa k pohonu strojů i automobilů.

Putinova krvavá agrese na Ukrajinu a související energetická válka nám ukázala jediné. Nevěřme diktátorským režimům, jestliže nám něco prodávají levně nebo dokonce zdarma, tak je to vždycky za něco, třeba jen abychom se koukali jinam a nechali diktátora řádit. Energetika je nejvýraznější, ale i další výroby se nyní diverzifikují a přesouvají do bezpečných zemí, nebo aspoň bezpečnějších. Firmy utíkají i z Číny, také kuli jejich covidové hysterii, ovšem opustit miliardové investice před dobou návratnosti není snadné.

Takže obrovské fotovoltaické parky na orné půdě, jsou v našich podmínkách nesmysl. Mix zdrojů včetně fotovoltaiky na střechách, v propojených ostrovních provozech, je ideální řešení. Nejdůležitější je podpořit výzkum všech využitelných energií, neupínat se jen na elektřinu. Putin nás donutil ke krokům, které jsou stejně nevyhnutelné, nyní soutěžíme v tom, zda dříve zamoříme Zeměkouli, nebo vytěžíme fosilní zdroje. Masivně těžíme část pevné zemské kůry a převádíme ji do plynného skupenství, je jen otázka, jak dlouho tohle Země snese. Můžu vás ujistit, že naše planeta tu byla dost dlouho před člověkem a bude i po něm, jen mi vadí, když to vypadá, že jsem svědkem soumraku lidstva, přestože odvrácení našeho zániku je snadné.

2 11
možnosti
Foto

"Nejdůležitější je podpořit výzkum všech využitelných energií, neupínat se jen na elektřinu. "

Jaké jiné energie myslíte? Mechanickou, světelnou, tepelnou...

Asi jste myslel "zdroje energie".

Pro distribuci energie je ta elektřina stále nejlepší. Jinak, naši studenti (ČVUT) dostali cenu za technologii, která dokáže z odpadního tepla kompresorových stanic získávat elektřinu.

2 0
možnosti

Ty vaše čísla... myslete politicky.

Matematika je rasistická a navíc je i nepřítel greendealu takže by se měla zakázat pak to začne všechno dávat smysl.

A co máte proti dotacím? v příkladu máte dvě továrny na traktory. Jednu vede dobrý hospodář navíc vyrábí rychle a traktory jsou kvalitní. Druhou továrnu vede někdo co moc nepočítá vše řeší zadlužením nebo horší kvalitou. No a zde je kámen úrazu v tom vašem realistickém světě čísel je jasné kdo vyhraje kdo zůstane na trhu samozřejmě ten schopnější. No a od toho jsou tu dotace prostě když něco nefunguje tak se to prostě zadotuje už nebude vyhrávat ten schopnější a lepší. Vyhraje ten co si dokáže zařídit více dotací. Proč chcete bořit tak krásný nový svět?

10 0
možnosti

J91i39r76i 92V62r47a92b60e47c

29. 11. 2022 8:10

I přes váš pesimismus a nenávist vůči Německu uvidíte, že se z té celosvětové krize zaviněné Ruskem, dobře vyhrabou. Rv

2 9
možnosti

Ruskem? Nikoliv, ty zelené kraviny lezou z Brusele a Reichu zcela nezávisle.

13 1
možnosti

Někdo se diví, že EuUK vláda, zemských škůdců, pracuje pro "celý svět", mimo ČR?:-(8-o;-O

1 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,82
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik