Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Třeba během okupační stávky hrají i z dlouhé chvíle monopoly a zatímco budují sve monopolní energetické sítě od ropných, uhelných, plynových a jaderných zdrojů včetně monopolu na zbrojní zakázky pro potravu pro děla na jejich mírové zajištění, během hry i vášnivě diskutuji aktualni otázky humanity a demokracie z pohledu minimálního potřebného počtu bodů pro zapoctovy test z velmi stručných dějin humanity a demokracie během jejího velmi dlouhého bouřlivého rozvoje až do současnosti.

0 0
možnosti
Foto

Tak si myslím, že díky té hysterií kolem oteplování přijde několikanásobné ochlazení, hlavně v zimě, v bytech a nejen tam, protože nebude možná čím topit a pokud ano, ne každý to bude schopen zaplatit,

0 0
možnosti

Naše studentky 3. ročníku Bc. studia se přiznaly, že jen 33% (slovy dvě) z nich mělo na přírodovědném gymnáziu derivace a integrály. Pak se o nich letmo dozvěděly v jednosemenstrálním kursu matematiky, který letem světem probírá to, co se předpokládalo k maturitě ještě v roce 2000. Těch studentek zbylo 6 (!) z původních 40 (!!!) přijatých do prvního ročníku - ostatní vypadli na chemii, matematice nebo zoologii. Jinými slovy statistiky na oborech na které ostatní studenti a studentky propadli nebo přestoupili, jsou ještě horší. I na mnohých těchto oborech dostanou titul Ing., na jiných pak Mgr. či RNDr.

Nemůžete čekat exaktní myšlení od současných vysokoškoláků. Oni se o něm nikdy nedozvěděli. A pohříchu se o něm nedozvěděli ani jejich učitelé a už i někteří učitelé jejich učitelů s tituly PhD a doc. A mnozí další zas vše blaženě zapomněli, minimálně od roku 2000 už nikdo nepředpokládá, že by se něco takového někdy všeobecně požadovalo.

Ono exaktní myšlení je namáhavé a naprostá většina populace musí být k jeho přijetí donucena. A v civilizaci, kde většina lidí si do konce života vystačí s návodem k použití zařízení nebo manažerskou příručkou je takové donucování těžko obhajitelné. Navíc nesmíme opomenout fakt, že školskou politiku určují politici a těmi se stávají vesměs lidé neúspěšní ve své profesi která navíc většinou nebyla technická ani jinak exaktní. Kvalifikace současné Ministryně pro vědu a výzkum pro svůj post budiž jasným příkladem.

To se nespraví - a obávám se, že i když budou současní klimaokupanti umírat zimou, budou šťastni, jak zemi prospějí. A kolem jejich mrtvol se budou s úsměvem procházet čínští vojáci a provolávat slávu komunistické straně. A budou to myslet zcela vážně. Inu, biologie Homo sapiens.

11 0
možnosti

P15e73t51r 71D49r17a36p13a71l

16. 11. 2022 8:50

Sice ste maturoval z integrálu, ale shoda podmětu s přísudkem vás minula....studentky vypadli

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS