Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Centrála Gazpromu v Moskvě. Autor: Andrey Ivanov

Společnost je zhruba ze 40 % vlastněná přímo Ruskou federací a z dalších 12 % společnostmi Rosneftegaz a Rosgazifikatsiya, které jsou ve vlastnictví ruské vlády. Okolo 26 % je vlastněno American depositary receipt a 23,5 % ostatními vlastníky.

0 0
možnosti

J14i80r44i 45P49i92l44n95y

16. 3. 2022 8:09

A teď nám hloupým vysvětlete pro změnu Americké aktivity o to, stát se závislými na frakovaném plynu u USA. Z deště pod okap. Jenom s tím rozdílem, že ruský plyn byl levný a tem americký bude sakra drahý.

0 3
možnosti

Článek o tom, že by nás zachránily jaderky, jinak nám Rusko plynem zakroutí krkem, a o prohnilosti Západu. Zajímavé, že zde není vůbec zmíněn náš prezident Zeman, který v zájmu ruské geopolitiky velmi tvrdě požadoval, aby jaderné Dukovany dostavěl zcela bez tendru Putinův Rosatom. A také Maďarsko, které smlouvu na elektrárnu s Rosatommem už podepsalo, navíc s tajnými dodatky.

TO je konkrétní průšvih. A ne jacísi vybájení "předáci řady ekologických organizací" (jedna nevýznamná belgičanka) a "amorální politici" (jeden Schroder, jehož všichni zaměstnanci po vypuknutí války dali výpověď).

2 0
možnosti

a proč myslíte, že ty Schrodery a Schusely Putin platí? tady vůbec nejde o nějakých 20 zaměstnanců, ale o lobing v zájmu obrovských ruských zisků, proti tomu je pindání zemana stejně důležité, jako naše pindání na diskuzích

1 0
možnosti

Tohle není lekce jen pro Ukrajinu, ale i EU. Teď se uvidí vliv zelených na směřování EU.

4 0
možnosti

Přesně tak!

Já delší dobu tady v těchto diskusích píši, že Rusku nepomáhá nějaký výrok Miloše zemana nebo to, že Zeman tam letí na nějakou přehlídku, které se kromě něho nezúčastní žádné jiný jiný prezident nebo premiér některé členské země EU.

Výroky jsou jen výroky a slova jsou jen slova. Též účast na nějaké přehlídce je sice trapná, ale nic si za to Rusko nekoupí.

Mnohem více než tyhle věci Rusko pomohlo právě to likvidování tradiční evropské energetiky a oreintace na ruské suroviny.

Za Zemanovy výroky nebo za Zemanovu účast na taé či oné slavnosti nedostala Moskva ani jeden dolar. Za plyn všěak ano.

2 0
možnosti

ti politici by měli být postaveni na roven ruských oligarchu a měly by jim být zabaveny majetky. když už tedy nebudeme mluvit o trestném činu poškozování ekonomických zájmů eu nebo dokonce činnosti pro cizí mocnost

4 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,88
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik