Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nevím za koho kope pan LN se svými doporučenímí? Že by za ČR?

Jen škoda, že se nesnaží například hledat možnosti regulace cen pro domácnosti podobně jak činí Slováci.

Škoda, že nehledá cesty, jak se odpoutat od stanovení ceny EE na burze, proč nestuduje stávající smlouvy a nehledá možnosti jejich změn.

A taky škoda, že nevěnuje svůj čas řešením systému emisních povolenek, včetně zvážení vystoupení z tohoto systému.

Moudří znalci energetiky totiž mj. tvrdí, že : ,,Je nutná okamžitá akce, protože emisní povolenky nepřispívají k ochraně životního prostředí, ale tvoří až polovinu nárůstu cen elektřiny a do budoucna budou pro průmysl i energetiku smrtící“...

24 0
možnosti
JK

Europoslanci Peksa a Niedermayer jsou psychopati. Svým přístupem a konáním jdou přímo proti zájmům svojí vlasti - České republiky a všech jejích občanů. Jsou to vlastizrádci.

37 1
možnosti
RC

Vy mate predstavu, jake jsou zajmy vsech obcanu, ze jste tak striktni?

A co se tyka vlastizrady - tusite vy vubec, co to je?

2 12
možnosti
MK

Oba europos.anci, nechť nám políbí zádel.

13 1
možnosti
LH

Jejich postoj je ovšem stejný vůči nám, a my jsme zticha.

0 0
možnosti
MS

R^ Možná by se dalo říct, že u nás nemá smysl budovat velké kapacity větrníků a fotovoltaiky, protože pro ně nemáme příliš vhodné podmínky. Ale každopádně musíme mít své zdroje pro základní zatížení, což je do budoucna především jádro.

Má smysl výměna energie mezi státy s různými podmínkami; dlouhodobě se to děje mezi větrníky u Severního moře a přečerpávacími elektrárnami ve Skandinávii. Ovšem Norové doplatili na novou elektrickou linku do Německa, protože v jižním Norsku podstatně zvedla ceny. V severním Norsku je sice kapacit na přečerpávání dost, ale není tam z jihu kapacitní elektrické vedení, takže na severu Norska mají elektřinu velmi levnou.

https://www.lidovky.cz/byznys/norske-elektrosoky-i-zeme-se-zdanlive-nekonecnymi-zdroji-elektriny-se-muze-srazit-s-energetickou-chu.A220212_190526_ln_ekonomika_lros&h=526CBF8478C04E321E0E77D89C4FE2E4

10 0
možnosti
Foto

Na vojně jsem byl Michalem Vosmíkem , nejste jeho starší bratr ?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,31
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik