Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Češi z neznámých důvodů trpí jakýmsi komplexem neschopnosti, který vede k tomu, že sotva se zbaví jednoho područí (SSSR), hned běží dobrovolně do dalšího (EU, jinak taky též SESR).

3 0
možnosti
JL

Vazeny pane Milane Smutný. Musim uznat vase rozhorceni nad panem Niedermayerem bylo velke, kdyz jste psal tento clanek. Me chybelo jen, zminka o jeho babicce ci dedecka a jejich tvrde vychovnych methodach, ktere mohly ho poznamenat na cely zivot.

Ale to zde neni nutne, pri me pripomince. Snad vam ma uvaha pomuze pri mozne diskuzy jako obhajoba vaseho narceni.

Ziji v jine zemi a jako duchodce mam moznost porozumet urcitym organizacnim zahadam v tomto prostredi. Energie jako takova, je zde v rukou soukromniku. Ale..!!?? Zde je to velke ALE, ktere se odlisuje od trzniho hospodarstvi, vlastnikum teto enerie. Jsou zde dve zdruzeni SRP (Salt river project) a APS (Arizona power service). To prvni sdruzeni je od dob Teodorta Roosevelta prezident 1901 -1909), kdy pomoci penez obcanu a take USA kongresu postavily prehradu a kolektovaly vodu a vyrabely elektrinu. Dnes je tech prehrad cela kaskada. (reka ma nazev "Salt river") APS vznikl az pozdeji a je vice mene vyrobce eletriny s uhli. V roce 1973, APS dostavelo elektrarnu, s pohonem z uranu. (bezi dodnes).

Diference od ostatnich podobnych podnicich, je kontrola zvolenych kontroloru, kteri maji za ukol kontrolu techto podniku a rozhoduji zvyseni cen, je-li to trzne nutne. Vse je nutne prokazat, zda navrzena cena techto dvou podniku je podlozena naklady na vyrobu a pri moznostech rozsireni vyroby (slunecni panely na strechach RD a v pousti). Volba kontroloru kazde dva roky

Na konec je dulezite upozornit, ze kazdy stat USA, si kontroluje vyrobu a cenu energie. Arizona pomaha Kalifornii pri vypadku a tento stat MUSI platit Arizone vyssi cenu. Pane Smutny, muzete tuto pripominku pouzit.

1 6
možnosti
ZD

Těm, kteří se o situaci kolem energií skutečně zajímají hodně napoví tento rozhovor odborníka - pokud to projde: https://www.youtube.com/watch?v=ja14DCh8gjY

0 0
možnosti
ZD

Zmíněné osoby se chtějí především udržet v evropských strukturách a klidně za posty zaprodají svojí zem!

14 0
možnosti
Foto

Lidé jako Niedermeayer, byli těmi, kvůli kterým jsem zlomil hůl nad původně nadějným TOP (začínala coby KDU bez "socialistů, chodících do kostela").

11 0
možnosti
JT

J27i39r30i 98T48i42c76h59y

17. 2. 2022 16:43

V nasi historii jsme se vzdy klaneli (slusne vyjadreno) bud cisari a nebo carovi. Kdykoli se nekdo snazil o samostatnost byl oznacen obema stranami za patolizala te druhe strany a zradce.

6 0
možnosti
RC

No ja si vzpominam, ze za eurofederalistu se prohlasil jakysi Zeman.

3 4
možnosti
ZD

Nejde o slova ale o související činy. Zkuste si ten článek přečíst. Z nadpisu, na který reagujete nezmoudříte! ;-)

3 1
možnosti
JF

Je to asi věci reference - Německo sice prohralo dve svetove velke vojny, ale spis to u nich vypada na rozdil od jinde, ze spis dve vyhralo.;-D Taky dost otazka, zda nyni vyhlasuje nejakou treti svetovou - zelenou, nebo zda spis nyní nebezi porad o tu vubec největší hlavni nultou světovou ci dokonce nekonecnou univerzalni - rekneme fyzikalni za lepsi humanitni zitrky s TV ,kterou vyhlásilo prvni konesprezkou, prvni drozkou na benzin, prvni turbinou, prvním Kernspaltungem i s E=mc2 včetně a první fotovoltaikou, a která je nyni zrovna v plném laufu, aby jí opet úspěšně neprohralo. ;-) Jinde to muze po dvou prubeznych vitezstvi o zdroje a které se jeví vlastně už jen jako peripetiie te hlavni velke TV humanitni univerzalni, a ktere jsou navic spis nez vlastni vyhra spis prohra jineho, vypadat poněkud jinak ...

1 1
možnosti
JR

J43a38n 19R89á54ž

17. 2. 2022 14:54

Pan europoslanec Niedermayer je ukázkou, že člověk ze solidním vzděláním a bankovní praxí, po nástupu do poslaneckých lavic europarlamentu, se okamžitě stane primitivem bez vlastního myšlení.

PS. Pan Peksa byl pitomec vždy, na toho europarlament žádný destruktivní vliv už neměl.

44 1
možnosti
Foto

J86o49s97e43f 38B76á95r23t16a

17. 2. 2022 13:34

Znáte někoho normálního v TOP09?

41 3
možnosti
ZD
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,31
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik