Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za těch 800 mld, na co nás přijdou "zelené" elektrárny jsme tu mohli mít dva nové Temelíny a mohli jsme být bezstarostným exportérem elektřiny.

3 0
možnosti
JV

J42a80n 27V89l98k

10. 12. 2021 7:51

Jaderné bloky jsou nepostradatelné, to je fakt. Na druhé straně jsou obrovská rizika, jak nové zdroje pořídit. Racionální přístup u nás neexistuje - viz záměr výstavby jednoho bloku formou „na klíč“. Nejdražší a nejsložitější varianta – jak je možné, že před 40-ti až 50-ti lety se úspěšně jaderky stavěly? Příčina je zřejmá, zmizela generace lidí, která jaderky uměla připravovat a stavět. Nová generace nedokázala navázat na vše, co se vyzkoušelo a fungovalo. Není to primárně o penězích, ale hlavně o lidech.

2 0
možnosti
ZZ

Rusáci to stále ještě umí !

;-)

1 0
možnosti
JK

Velkoryse z peněz daňových poplatníků je podporována dostavba Dukovan. A samozřejmě to bude celý ještě dodatečně strašně předražený a nekonečný jak oprava dálnice.

0 5
možnosti
Foto

Poměru výkon/cena české fotovoltaiky to ale i tak nemá šanci dosáhnout.

6 0
možnosti
Foto

M24a48r93e20k 50H80u63r41t

9. 12. 2021 17:20

Bohužel když má někdo v hlavě zelenou kaši je mu úplně jedno že čísla nevycházejí. Prostě to naridime a vy si to zaplaťte. Jediná cesta je odstřižení Německa od Polsko-Cesko-Madarske soustavy at si Nic zadovadi při foukání do větrníků a svícení baterkami do solárů...

9 0
možnosti
KV

Ono se odstřihne samo. Při prvním blackautu. A zima ještě nenastala.

1 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,54
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik