JR

J85a30n 69R30á61ž

1. 3. 2024 17:34

Je nutno zveřejňovat taková fakta, aby už lidem konečně došlo, kde se stala chyba!

PS. Ale zřejmě podceňujete inovační strategii České vlády v zajištění zásobování průmyslu a občanů teplem a el. energií. A tak Vám unikla vládní objednávka desetitisíců ebenových tyčí a vyhlášení grantu na podporu chovu lišek pro získání potřebného počtu liščích ohonů.

Ale vážně: K energetickém kolapsu dojde až v době po předpokládaném vítězství Babiše ve volbách. Takže viník za tento kolaps je už předem jasný.

TT

Babiš nemá šanci. Program antibabiš a antiputin to politologovi & kump. jistí ještě minimálně na další čtyři roky. Zamávají hrdinným fešáckým jenerálem, a je hotovo.

TT

Občané neudělají vůbec nic, neb kdo vyjádří nesouhlas s vládou, je prorusský dezolát.

LU

Tak dá sa ísť nemeckou cestou, najprv odstaviť, potom rozmýšľať ako ju nahradiť.

Nemecká cesta je bláznovstvo, dúfam, že Česko sa nevydá touto cestou.

Slovensko zrušilo všetky uhoľné bane, aj všetky uhoľné elektrárne, ale až týždeň potom ako nový 3. rektor jadrovej elektrárne začal ísť na 100% výkon.

Táto akcia trvala s prípravami takmer 10 rokov, pripravovali sa aj pracovné miesta, aby nevznikli "hladové doliny"

Už niekoľko rokov sa robia prípravy na odstavenie plynových elektrární, po spustení 4 reaktora jadrovej elektrárni, ktorý je naplánovaný na spustenie tento rok, na budúci rok by mal ísť na 100% výkon.

Na Slovensku sa elektrina vyrába viac ako 2/3 z jadra,

15% vodné elektrárne, 8% plyn, biomasa 4%, solár 2, 5%, veterné 0,01%.

MS

No Němci navzdory proklamacím a šílenství ve výstavbě OZE si ponechávají pro krytí nejvyšší zátěže v baseloadu stále emisní zdroje z 38 GW v uhlí a 32 GW v plynu. Uhlí budou očividně odstavovat jedině poté, co ho nahradí nové elektrárny na plyn a po roce 2035 na zelený vodík. Jejich Bundesenetzagentur dokonce vládě zakázala odstavit 26 nejvýznamnějších uhelných elektráren nejpozději do března 2031. Zato neprosto nekompetentní vedení v Česku si klidně nechá dostavit uhlí a pak teprve snad budeme řešit co s tím?

JM

J27a61n 82M52a60r14i51k

5. 3. 2024 18:11

staci, aby petr koupil cez a muze topit uhlim, jak chce, aby nemecko melo levny proud a my zaplatime co2 odpustky unii.

  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,49
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik