Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Ano, Zelení Khmérové, mnohokrát mě to napadlo. Jen doufám, že to dopadne stejně, jako to dopadlo historicky vždycky. Společenský řád, který je méně produktivní než ten předchozí, nepřežije. Ten jde jen nějakou dobu represemi udržovat, ale nakonec stejně skončí.

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Historie se nevrací v kruhu, ale ve spirále. Osud náboženských věrouk, a všech jiných ideologií o budování zářného, spravedlivého a blahobytného světa pro všechny je stále a pořád stejný. Prosazování víry pravé, správného názoru a správného chování je doprovázeno stále stejnými rituály fanatiků, chiliastů a zakomplexovaných nenávistníků, kteří si na křídlech bojů proti rouhačům, nevěrcům a škůdcům víry posilují a masírují svá ega a zvyšují svůj materiální a mocenský status. Obvykle to pak nejvíc odskáče ta největší vrstva takzvaně obyčejného lidu. V současné době je vše umocněno gigantickým mrakem mediálního smogu posilovaného produkty elektronického šortu. Při tom všem stále platí jedno stejné lidové pořekadlo - káží vodu a pijí víno a proti globálnímu znečištění ovzduší bojují ve svých soukromých tryskáčích. (doporučená literatura Orwell a Huxley)

1 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,55
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik