Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes (07. 12. 2023) po 21. hodině byl v pořadu "Byznys" na ČT24 velmi dobrý rozhovor s manažerem: Pavel Juříček , Předseda představenstva a gen. ředitel fy BRANO.

Ten v rozhovoru naplno řekl, proč průmysl v EU i Česku stagnuje a nedokáže se vzpamatovat: Šílená byrokracie, buzerace na všech frontách od státu, Green Deal, vysoké ceny energií a další dávají dohromady SMRTELNÝ MIX, který hrozí rozkladem ekonomiky zemí EU. Čína má cenu elektřiny řádově 80 USD/MWh, USA 40 a Česko 4x tolik a ještě hrozí cenový růst... Redaktorka z toho byla trochu mimo, jak se jí rozhovor vymknul z rukou a kam směřuje výhled kvalifikovaného a zkušeného manažera - přestěhovat výrobu do USA...

0 0
možnosti

OK

Otázkou je pouze, zda se někdo z odpovědných lidí, touto peticí bude vůbec zabývat a zda se aspoň něco, změní k lepšímu.

0 0
možnosti

Díky za odkaz, podepsáno.

0 0
možnosti

Založte si stranu, vyhrajte volby, sestavte vládu a vaše rady můžete proměnit ve skutky, pokud získáte hlasy v parlamentu.

0 0
možnosti

Do té doby ekonomika ČR i EU zkrachuje...

0 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,56
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik