Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jenom pro zdejší diskusní skeptiky: alma mater prof. Howartha, Cornelova univerzita je na 13. místě mezi nejprestižnějšími školami světa v žebříčku https://www.topuniversities.com/world-university-rankings. Mimochodem má alma mater, Univerzita Karlova v Praze, je v tomto žebříčku na 248. místě na světě, ČVUT na 454. Na první místě je MIT, na 2. Cambridge a na 3. Oxford.

1 0
možnosti
MS

Sorry, Cornellova (dvě -l-).

1 0
možnosti

A vzal ten pán v úvahu, že metan se v atmosféře poměrně rychle rozkládá vlivem působení UV paprsků? Proto tam dlouho nevydrží a změní se na většinou na vodu a CO2.

0 0
možnosti
Foto

Jak konrétně rychle?

0 0
možnosti
GK

Tak a teď jsem zvědav na křeče bruselských aktivistů, ti se duševně zhroutí. Logické vyústění - plyn zakázat, uhlí taky, prostě všechno :))

Garantuji ovšem, že žádná vláda v současnosti nepůjde proti svým občanům, takže terminály na LNG se dostaví a plyn se používat bude. I Němci se začínají bouřit proti greendealovému třeštění, anžto to na ně konečně začíná finančně dopadat. Firmy s energeticky náročnými výrobami se stěhují z Evropy, tož co nejčkon dál?

1 0
možnosti
Foto

Ta vědecká studie je neuvěřitelná alarmistická pitomost. Ale pan Smutný ji sežral i s navijákem, protoze se mu to hodído jeho fanatickeho obhajováni uhlí.

V atmosféře je 422 ppm CO2, ale jen asi 2 ppm metanu. Metan se navíc rychle rozkládá, narozdil od CO2.

1 7
možnosti
MS

Vaše mentální zaostalost a ideologická předpojatost a slepá víra jsou opravdu zarážející. Ať by k vám došla jakákoli fakta, vy melete tu svou jako kafemlejnek. Ještě jednou: pro zanedbanost a politické zdržování výstavby jediných efektivních a dlouhodobých bezemisních zdrojů energie v jádru (dnes funkčnost reaktoru 80 let) se nyní nesmíme vzdát do zprovoznění nových reaktorů uhlí. To není žádná "fanatičnost" podpory uhlí, jestli to váš mozek pobere. To je totiž jen nutné zlo, které žádné soláry a větrníky nemohou nahradit. Stačí se podívat do Německa, jeho aktivistická zelená vláda se kvůli drahotě elektřiny vinou zelené tranzice neodváží nedotovat jeho cenu. Navíc v uhlí stále provozuje kapacitu 38 GW (v emisním plynu 30 GW), protože těch už jejich 150 GW ve FVE a VtE prostě funguje dle přírodních zákonů, tedy slabě a blbě. K tomu strašně dotačně draze. Dnes ve Sněmovně ministr Síkela spílal Babišovi, že jeho bývalá vláda prý zavinila dnešní drahotu energie, když nestavěla tolik solárů a větrníků. Goebbels by nad Síkelovou lží zajásal, že má skvělé následovníky. A užitečné idioty vidíme i ve zdejší diskusi.

1 0
možnosti
JT

J62i27r48i 68T27i87c80h73y

15. 11. 2023 16:44

Je treba vyuzit technlogii na spalovani metanu, zejmena pri tezbe plynu. Co se tyce tvorby kyslicniku uhliciteho, je to vse uplny nesmysl. Historicky je jeho obsah v atmosfere nizky, je potrebny pro rust rostlin a jeho vliv na podnebi je prakticky znedbatelny.

3 2
možnosti
LH

Chvíle googlení a uhlí má přibližně poloviční výhřevnost než plyn a vyrobením 1 MJ tepla z uhlí vznikne cca 2 více Co2 než z plynu. Takže 1 MJ z uhlí dá 4 x více Co2 než z plynu.

No, nějak se mně ta studie nezdá. :-)

3 7
možnosti
JT

J74i75r60i 75T64i92c59h96y

15. 11. 2023 16:45

Viz muj prispevek vyse. CO2 je potrebny a jeho vliv na oteplovani je zanedbatelny.

5 1
možnosti
LH

Zarazila mně formulace "při spálení stejného množství ...." A to jako myslí stejně kg nebo m3, zkapalněné nebo plynné

1 0
možnosti
PK

A v Rusku při těžbě metan neuniká?

2 0
možnosti
TT

Při těžbě tolik ne, víc uniká v plynovodech. Ale vzhledem ke způsobu těžby (žádný fracking) a dopravy (žádné zkapalňování, žádné lodě) je ten "klasický" zemní plyn vůči ŽP šetrnější než uhlí, na rozdíl od LNG.

2 0
možnosti
Foto

On ten metan uniká všude možně. Zkuste si pořídit detektor metanu domů, a uvidíte.

A meten především uniká z bažin, vodních nádrží a moří. Co s tím? Vysušit, zasypat. A při tlení dřeva v lesích. Z kompostů a hnojišť.

Skleníkové plyny generují všechny živé organismy. Co s tím? Teprve když je vyhubíme, bude na Zemi konečně vše dokonale ekologické.

13 0
možnosti
PS

Jenže pro tyto studie mají zelenorudí progresivní zaměstnanci neziskovek velice jednoduché vysvětlení.

1. tyto studie vychází z matematiky a ta je ve světě svaté Gréty označená za rasistickou. Ergo tento důkaz nemůžete použít.

2.o ekologii už dávno nejde jak ukázala konference Beyond Growth která se koná přímo v budovách Evropského parlamentu. Na této konferenci zazněl názor že musíme přerozdělit bohatství. Význam západu musí klesnout a musíme vyrovnat klimatický dluh. Toto není o ekologii toto je komunismus maskovaný za ekologii. Toto je rudozelená ideologie!

18 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,55
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik