Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

A jakou taškařicí nás příště tento premiér překvapí ?

0 0
možnosti
JK

Fiala tam nenakupoval. Nakupovala za něj jeho ochranka. On je s tím zbožím natočil venku video.

0 0
možnosti
Foto

J84o97s47e94f 61B87á90r61t79a

9. 11. 2023 15:00

On to vlastně jako předseda vlády nakoupil na mezistátní návštěvě.

0 0
možnosti
DJ

Nevěděla jsem, že mezi základní potraviny patří i coca cola a nutella.

1 0
možnosti
Foto

J85a33n 17S82v65a38t15e68k

9. 11. 2023 13:12

Nicméně kde je rada, co by vláda (jakákoli) měla činit, aby cena potravin klesala?

Snad direktivně snížit ceny energií k nule? - Abychom pak v důsledku svítili svíčkma, protože nejen kuře zadarmo nehrabe, ale ani producenti elektřiny a energií obecně zadarmo nevyrábějí...

Obecně bych to viděl tak - co největší konkurence, to je cesta ke snižování cen.

Jak ale přesvědčit velké hráče na evropském trhu, aby vtrhli do Česka a vybudovali tady n-tou obchodní síť? To opravdu netuším...

Navíc řešení, jak přinutit prodejce snížit ceny, tady je - nekupovat za ty ceny (chápů, že u některých životně nezbytných komodit to lze zajistit těžko), nicméně dokud budou mít prodejci (oprávněný) pocit, že u nas mohou prodat dráž, těžkodosáhneme cen podobných cenám v blízkém příhraničí.

0 2
možnosti
ZZ

Jste naivní jako malé dítě !

Infllace zmizí sama, když stát nebude požadovat za elektřinu nekřesťanské ceny - výrobní náklady 0,28 Kč/ kWh + veškeré další režie a přiměřený zisk = 0,60 Kč / kWh a nezatěžovat zbytečně dalšími poplatky smyšlenými poplatky, které nejsou nezbytně nutné.

Odstoupit od GD a zrušit nesmyslné sankce proti Rusku a obnovit osvědčené trasy pro dopravy plynu a ropy.

Tato opatření prakticky nic nestojí a povedou k rychlému růstu HDP i snížení inflace.

2 0
možnosti
VB

Kecy z oblasti negativní virtuální reality. Vše je špatně, vše se hroutí....... Což je hloupost.

Ostatně, jak si autor představuje řešení ohledně cen potravin? Požádal již Babiše o zlevnění?

3 7
možnosti
MS

V rámci našeho spolku 30 vědců a energetických expertů Realistická energetika a ekologie říkáme: 1) dokud ve 40. letech nezprovozníme plně 4 nové velké reaktory a nebudeme mít v atomu stabilní kapacitu přes 8 GW, nemůžeme sáhnout na převážnou většinu uhelných zdrojů; 2) z toho důvodu se spolu s Polskem musíme vymezit proti zničující ceně emisních povolenek - debata se nyní stále vede, jak využít výnosů z těchto emisních povolenek, abychom nějak dotovali drahé energie. To je přece pokus o finanční perpetuum mobile. Proto povolenky musíme zmrazit a celý systém revidovat. Povolenky přece už neslouží k původnímu záměru - motivovat výrobce z emisních zdrojů, aby emise snížili. To už technologicky nejde, povolenky se staly zničující formou daně, na níž bohatnou spekulanti a různé fondy z celého světa, včetně politiků. Mimochodem s růstem ceny povolenek se nevyplatí ani produkce z plynu, nehledě na to, že v podobě LNG je v celém životním cyklu tento plyn stejně emisní pro planetu jako uhlí spalované v místě těžby. Okamžitě zrušme dotace na tzv. obnovitelné zdroje, kdy dotace jsou cílem, nikoli prostředkem podnikání zelené lobby. Jestliže EU a celý Západ se nevrátí ke svobodné tržní ekonomice a neskoncuje s rakovinovým bujením dotačních mechanismů, který naprosto zdevastoval hodnotu kapitálu, lidské práce a všech statků, tak pro nás nebude záchrany. Výše uvedené body jsou úspěšným programem pro jakoukoli pravicovou stranu pro příští volby. V opačném případě ovšem posléze po rozpadu energetiky, ekonomiky a společnosti přijdou noví Hitlerové.

3 0
možnosti

Tak snad se ty nymandi nevyhnou trestu. Posledni dve vlady tu jedou nechutny fasismus.

0 1
možnosti
HJ

Docela by mě zajímalo, co si tak představujete pod pojmem fašismus?

1 0
možnosti
DR

Bezradnost?

Vždyť se po volbách chvástali, jak dají po tom zlém Babišovi republiku do pořádku.

7 0
možnosti
ŠZ

Náš pan premier je živoucí důkaz, že politolog nemusí být dobrým politikem, stejně jako divadelní kritik nenapíše slušnou hru, nebo znalec výtvarného umění nenamaluje kloudný obraz. Celkově jde naše vláda s panem premiérem co se úrovně týče. Tuhle vládu považuji za nejméně kompetentní od revoluce. Jsa od přírody pesimista, nikdy jsem si nepomyslel, že po paní Schilerové může přijít na MF někdo ještě horší. Bohužel jsem se mýlil.

15 2
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,55
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik