Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mam na vas pane Smutny, otazku. CLR-"komunisticka" Cina si porad jeste uziva vyhody statutu rozvojove zeme. kterym se neuctuje "import tax". podle nazoru nekterych brzy predstine ekonomiku americkou a stane se ekonomii c. 1? Zustane i pote zemi ROZVOJOVOU? Kdyz i v soucasnosti tohoto statutu spise zneuziva nez vyuziva! Tedy jeste jednou, bude cinska ekonomika co svetova jednicka, porad jeste rozvojova? Nevidim duvod proc by si mela uzivat stejne ulevy, jako napr. Senegal!

1 0
možnosti

není to nic nového, Čína pokaždé když si olíže rány z mezidynastického období, je poté naprostým, bezkonkurenčním pupkem světa. Mají velmi početné, pracovité, učenlivé lidské zdroje.

O válku o Taiwan bych se nebál. Všichni vidíme (a čínští kapitáni to vidí nejlíp) že v dohledné době bude Čína mít zdrcující materiální vojenskou převahu proti celému západnímu světu, nehledě na to, že čas pracuje proti USA i v ohledu jejich vnitropolitické koheze. Nikdo s tím zhola nic nenadělá. Byli by Číňani hlupáci, kdyby si prostě nepočkali, a hlupáci to tedy jistě nejsou

4 0
možnosti

S těmi čipy a nějakou převahou Číny bych byl opatrný. Čína sama žádné pokročilé čipy navrhnout ani vyrobit neumí. Mezi 10 největšími výrobci nenajdete ani jednoho čínského. A TSMC na Taiwanu je sice největší výrobce, ale je to v podstatě jen montovna. Vyrábí čipy navržené hlavně americkými firmami na holandských strojích.

2 2
možnosti
Foto

A i ty, které Čína vyrábí, jsou kopii od jiných firem. Případně "vyráběné" tak, že se vlastní čip vyjme z originálního pouzdra a znova se zapouzdří. Jedno naš pracoviště na to muselo vyvinou metodu, jak tyto padělky rozeznat pomocí speciálního přístroje.

Vlastní zkušenost s čínskými "čipy" je nevalná.

2 3
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,85
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik