Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

proboha postavte uz ty atomovy elektrarny!

Kazdy tyden blog od pana Smutnyho - to se fakt uz neda vydrzet ....

1 2
možnosti

Pravda je někdy pro někoho velice krutá !!!

0 0
možnosti

V článku je psáno "jaderné elektrárny ze 40,9 % a, uhelné (parní)z 45,8 %."

Jaderná elektrárna je také parní.

0 0
možnosti

E69m98i25l 77N43o39v26á50k

5. 6. 2023 17:37

Technicky ano, ale většinou se i tak jaderné elektrárny uvádí zvlášť, najdete to tak rozdělené např. i ve zprávách ERÚ.

0 0
možnosti
Foto

Když vidím všechny chodníky velkoměst, měst, vesnic i vesniček olemované auty, silnice plné kamionů převážející to samé zboží od Chebu na Ostravsko a současně z Ostravska k Chebu, docela vítám všechny tyhle urputné snahy ke snížení životní úrovně. Bral bych aspoň návrat do let 1990.

1 4
možnosti

Emisní povolenky jsou tady od roku 2008, teď je 2023. Celou tu dobu jste jen rejžovali uhlí kvůli ziskům z obřího vývozu a nehli zadkem. Takže teď máte nahrabáno (samozřejmě to nestačí), energetika je v průšvihu, a prej za to může Brusel.

Prosím vás, už nikdy nikomu neraďte, co je potřeba do budoucna dělat.

3 9
možnosti

Ano - Brusel vymýšlel překážky k dostavbě jaderných elektráren - nejen u nás.

1 1
možnosti

Já bych připomněl, že už před léty bylo jasné, že uhelné elektrárny se budou odstavovat a začali jsme připravovat výstavbu jaderek. Někteří zájemci o dodávku však odstoupili, poněvadž ti, co s nimi jednali, říkali o úplatky. Když s k moci dostalo ANO, všechno zrušili a rozjeli na novo. Tím došlo k několikaletému zpoždění, které nelze dohnat.

7 1
možnosti

Jste přesvědčen, že máte pravdivé informace ?

0 0
možnosti

někdo nám tu nezmiňuje příklad Finska. Finsko není známé tím, že by v Bruselu zběsile dupalo, pěnilo u mordy, běsnilo o grýndýlu. Přesto má a bude mít elektřiny nadbytek zásluhou někde zcela běžné aktivity, kterou je tzv. "práce" a také méně běžné aktivity známé jako tzv. "plánování dopředu".

Finsko má, pravda, jeden důležitý přírodní zdroj, který Česku schází, a to je dostatek betonově jisté vody na chlazení. Důvody se najdou vždycky

1 0
možnosti
Foto

Finsko má především dlouhodobě elektřiny nedostatek. Zhruba pětinu své potřeby dováží.

Poté, co Rusko zahájilo svou speciální vivisekci Ukrajiny, zrušilo Finsko projekt nové jaderné elektrárny, kterou mělo Rusko postavit, takže nedostatek vlastní elektřiny nejspíš ještě nějakou dobu potrvá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,83
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik