Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Můj článek potvrzuje nejnovější sociologická analýza Česka: Česko se rozpadá. Poprvé po 30 letech si lidé přestávají vzájemně věřit - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

0 0
možnosti
ZZ

Některým lidem jsem nevěřiil už za komunistů a nevěřím některým lidem stále.

;-)

0 0
možnosti
JV

J21i21r23i 41V43r59a15b47e96c

29. 12. 2022 18:24

Sakra, jinak to tvrdil pán Smutný o Němcích, že jsou ovce. No toto....

0 0
možnosti
AM

Jako obvykle přesné a smutné. Karma.

Jen pánové Zavadil a Kindl podle počtu diskuzních příspěvků jásají nadšením nad stávajícími fialovými zoufalci ve vládě.

0 0
možnosti
ZZ

Pane Mahovský, přečtěte si laskavě ještě jednou a pomalu moje příspěvky.

Pak je možná pochopíte a pokud ne, budete na tom stejně, jako pan Kindl.

:-/

0 0
možnosti
JP

Od brblání proti obnovitelným zdrojům energie přecházíte k brblání na všechno. Nakonec se z Vás "vylíhne" skalní příznivec Putina. Tak to na blogu občas bývá. Už dlouho se mluví o krizi, dělá se mnoho povyku, reportáží - ale já žádnou krizi kolem sebe nevidím. Obchody i silnice přeplněné, zahraniční dovolené vyprodané...Tak škarohlídi, třeba se vám více "poštěstí" v příštím roce.

1 4
možnosti
LH

Zkuste se podívat na úřady práce... možná pochopíte

2 0
možnosti

"Běžný Čech si nemůže vybrat jiného dodavatele vody."

Zajímalo by mě, jak by si autor tu možnost volby představoval. Vodovodní síť není totéž, co elektrorozvodná síť, kde lze evidovat jak odběratele, tak i různé dodavatele el.energie (např. ze solárních panelů) na jedné páteřní síti.

1 0
možnosti
LH

Takže monopol...

0 0
možnosti
MB

Máte kus spletité pravdy. ČR je kusem záhady, míněno cenami a příjmy. Myslím, že jsme to definitivně prohráli již v roce 1948. Jakkoliv vzdáleno, postihuje to stále. Obrovskými odtoky miliard za matkami v zahraničí.To se vážně komunistům zdařilo. Proto to často kritizují ... :-)

Následně vina všech vlád. Cokoliv prodat, jako obava před nezaměstnaností. Český kapitál + tradice konkurenčních firem jaksi nepřítomno. Jsme nejprůmyslovější zemí- výhoda a zároveň prokletí. Bez surovin + Obrovská zátěž na spotřebu energií. Závislost na exportu - tvoříme nesmírně malý trh spotřeby. Co s tím ? Z nedaleké historie -

ČSSD vyřešila konec levné práce. Hnutí ANO zase levné mobilní operátory.Taky stříhalo naše občany jako ovce! Nejdražší daň na potraviny, PHM. Doba, kdy to bylo mravné. Člověk by z těch přebytků očekával nějaké rezervy. Reformy, Důchodovu zejména. ANO, těch slibů bylo. Nyní je tedy kasa prázdná, daně stejné- už jako nemravné. Už se na ledacos zapomnělo, pravda- bylo lépe. Reálný přínos, užitky bývalé vlády ? Rozumné a potřebné kroky?Odpověď si každá laskavý čtenář učiní samotný. Jinak ssouhlas-SDtříhaki dohola malého chlapečka ...

4 3
možnosti
LH

Na vlády ODS jste zapomněl proč?

3 0
možnosti
Foto

J61i62ř54í 80K80i28n98d26l

29. 12. 2022 10:24

Poláci ze svého rozpočtu platí i Čechům levné potraviny. Je to rozumné. Také to u nás chcete ???

1 5
možnosti
Foto

DPH není jediný příjem státu z potravin. Zemědělec vyrobí se ziskem, ze kterého zaplatí daň. Může koupit nový stroj = daň. Lidé nejsou nezaměstnaní = méně peněz z rozpočtu. Lidé utratí méně za potraviny s nulovým DPH a utratí více za zboží s vyšším DPH. Obchodník zaplatí větší daň se zisku. Řidič natankuje v Polsku a zaplatí spotřební daň, bude tankovat potom u nás?

2 0
možnosti
Foto

Kdo může, ať nakupuje v zahraničí. V Polsku je IKEA také levnější. Stavební materiál také, určitě i další věci. V lednu tam jedeme pro materiál na rekonstrukci, spojíme to s výletem a nákupem jídla. Německo máme daleko. Jestli to nevadí našim vládám, tak se musíme zařídit jinak. Stejně omezíme spotřebu díky drahým energiím a celkové drahotě ale takhle máme možnost kreativně snižovat inflaci jinak, než svou omezenou spotřebou. Vtip.....já se snažím zbytečně neutrácet i tak ale cpát někam zbyteně peníze se mi už nechce.

6 0
možnosti
Foto

J21i80ř39í 47K59i41n65d89l

29. 12. 2022 10:21

V Polsku snížili od 1. února 2022 DPH na základní potraviny z tehdejších pěti procent na nulu. U pohonných hmot, elektřiny a plynu se DPH snížila z 23 na 8 procent a nulová daň byla zavedena také na hnojiva pro potřeby zemědělců. K listopadu roku 2022 byla u nich inflace 17, 4 proenta. U nás byla inflace 16,2 procenta

0 5
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 35,80
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik