Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J32a94n 17K94a90r16a76s15e80k

13. 10. 2022 22:33

vcera jsem byl v kavarne a tam si ke mne prisedlo Rakousko. Zeptalo se me, jestli je to misto volne a dali jsme se do reci.

Po chvili jsem zjistil ,ze to Rakousko je hrozne pokrytecke.

0 0
možnosti
JR

J53a65n 16R46á68ž

12. 10. 2022 19:07

Faktum: Na webu ERÚ lze zjistit, že jen v 1. čtvrtletí 2022 z České republiky Rakušané dovezli 3 TWh, tedy tři miliardy kilowatthodin elektřiny.

Energetická politika Rakouska je značně pokrytecká, protože Rakušané se sice v energetice rádi deklarují jako „zelená“ země, ale v paroplynových elektrárnách zemním plynem kryjí 27% své spotřeby elektřiny, ale plyn podle názoru zelených je jako zdroj energie FUJ, dále bojují proti výstavbě nových bloků JE na území ČR , i když dominance importu elektrické energie vyrobené v převážně (v zeleném pojetí) ekologicky nečistých zdrojích z Česka, je jasná..

Politika Zelených je pokrytecká a jiná ani principiálně být nemůže.

3 0
možnosti
MB

Nechápu jednu věc - proč se Rakušáci neodpojí sami a proč konzumují tu špinavou elektřinu. Ať si jsou soběstační a ukážou, že jim slunečníky, větrníky a vodníky pokryjí spotřebu.

Hysterie ekologistů už bohužel Evropu stála nemalé peníze a ještě větší peníze i problémy z toho vylezou v blízké budoucnosti. Tady by se slušelo vrátit psa do boudy a ekologistu za pult McD.

9 0
možnosti
ZZ

Když vezmeme v úvahu kolik peněz dal tento stát na podporu solárů a větrníků, tak už za to tady dávno stály další 2 jaderné bloky.

;-(

6 0
možnosti
BH

B36o72h87u74š 94H72a98v17e30l

12. 10. 2022 10:26

V článku je faktická chyba. Nejsou to obnovitelné zdroje, ale občasné zdroje, proto ta nečistá česká elektřina přijde vhod.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Teď v TV reklamě slyším, jak tam nějaka baba říká, že prej máme naplno objevit sílu energie jakési "klabkárd". To teda musí být ale něco extra. 8-o

0 0
možnosti
PS

Nesnáším tyto články plné argumentů a tvrdých dat. Ekologie nesnáší matematiku statistiky a argumenty. Ekologie je především o víře něco jako náboženství. Prostě věříme ve svatou Grétu a věříme tak silně že poprvé v historii odstavujeme to staré a stabilní (uhlí a jádro) i když nemáme stejně spolehlivou novou technologii. Poprvé v historii není pokrok diktován výhodou nového (kupříkladu přechod od koně k autu) ale ideologií a masivní dotační politikou(přechod od spalovacího motoru k elektrickému). Poprvé v historii si aktivisté myslí že nedostatek energie povede k většímu rozmachu. Poprvé v historii nevítězí ten lepší ale ten zelenější.

12 0
možnosti
Foto

Dekujeme Vam za clanky, kde mnohe vysvetlujete srozumitelne.

Mne by zajimala treba studie dopadu tohoto silenstvi na celkovou ekologii, tj. pravdepodobny presun vyroby do Ciny, Indie a dalsich statu, kde si s ekologii hlavu nelamou a pak i studie dopadu k tezbe materialu, jeho preprave a likvidaci po pomerne kratke dobe zivotnosti u vetrniku a solarek.

Mne se zda, ze pro planetu ten green deal lepsi nebude. Navic zacnou lidi v kamnech palit kde co a kdo kamna nemel vloni, ma je dnes.

4 0
možnosti
MS

Na webu našeho neziskového think tanku http://www.realisticka.cz ve vyhledávači najděte studii Mezinárodní agentury pro energii (IEA) z května 2021 (anglicky). Ta natvrdo říká, 1) svět nemá tolik surovin na všechny zelené plány; 2) 85 % surovin a technologií OZE pro celý svět už kontroluje diktátorská Čína.

0 0
možnosti
LU

Len tak pre info, Rakúsko opäť po dvoch rokoch spúšťa do prevádzky uhoľnú elektráreň v meste Mellach,

3 0
možnosti
Foto

Každý znalý Rakušan si už dávnou koupit na ebay kouzelnou krabičku, která ty špinavá radioaktivní elektrony odfiltruje. ;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS