Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdy začalo prudké zdražování elektřiny a plynu a jaké byly hlavní příčiny? V článku níže zveřejněném 1. listopadu 2021 je podrobný výklad:

Ceny elektřiny 2022: Očekávejte masivní zdražení

Ceny elektřiny v závěru letošního roku (2021) výrazně rostou a jinak tomu nebude ani v příštím roce. Skokové zdražení elektrické energie na burze se do ceníků dodavatelů promítá postupně, a tak můžete zdražovací dopisy očekávat i po novém roce.

https://www.elektrina.cz/ceny-elektriny-2022-ocekavejte-masivni-zdrazeni

Je tedy zřejmé, že hlavní příčinou byl aktuální stav výroby el. energie v EU a omezených dodávek plynu z Ruska měsíce před vpádem Ruska na Ukrajinu. ;-)

0 0
možnosti

To podstatné vidím v tom, že distributoři a překupníci energií budou na tom stejně.

Jejich šílené ceny nebudou platit firmy a domácnosti celé a přímo, ale část firmy a domácnosti a část stát - takže zase ty firmy a domácnosti z daní zaplacených státu.

Zastropování je tak vlastně podpora distributorů a překupníků energií.

1 0
možnosti

Přesné👍👍👍👍👍

2 0
možnosti
Foto

Další ekonomický genius nám vymýšlí jek je všechno špatně. Dík.

Možná, že by to šlo přes energetickou strategii rudých Khmerů.

2 6
možnosti

Výsledky energetické strategie zelených Khmerů vidíme v celé EU.

Skutečné řešení je až v odstranění příčin - Energiewende, která byla překlopena do New Green Dealu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,86
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik