Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Do kamene tesat:

"Putin na politice přechodu na již 20 let dotované nestabilní přerušované zdroje energie (hlavně soláry a větrníky), kterou musí doprovázet paralelní a také dotovaný systém záložních zdrojů (s tzv. kapacitními platbami) hlavně z plynu, jen postavil svou geopolitickou strategii použít energii jako zbraň."

"Ten totiž dávno žádným trhem není, je to jen zdeformovaný nástroj podpory zničující zelené politiky Evropské unie v čele s Německem pod názvem Green Deal, o čemž dokonale svědčí spekulativní emisní povolenky a nakonec nejlépe ceny energie".

"Pokud zbytek racionálních politiků v zemích EU včetně Česka konečně nepochopí, že se musíme z této iracionální a hluboce asociální a ještě urychlované ideologické politiky vyvázat, čeká nás nejhorší období v Evropě od konce války. Buď současná již celospolečenská krize u nás i v Evropě opět zrodí osobnost podobnou politikovi s doutníkem jménem Winston, nebo zoufalé lidi zase úspěšně osloví ukřičený populista, třeba podobný tomu jménem Adolf s knírkem pod nosem".

1 0
možnosti
VS

Skvely a pravdivy clanek. Za vsim timhle marasmem je ovsem treba videt prave viniky, jimiz jsou megamiliardari z Davosu..... Soros, Gates a dalsi zlocinci. Ti maji destrukci Zapadu v programu uz davno (WEF) a dari se jim to bohuzel primo skvele.

1 0
možnosti
MS

Souhlas! Klíčovým ideologem Great Reset je šéf Světového ekonomické fóra Klaus Martin Schwab, pochopitelně Němec. Ten mj. perlí výroky typu: Je třeba zbavit lidi muk soukromého vlastnictví, když nic nebudou vlastnit, jen sdílet, tak budou šťastnější. To pochopitelně nevztahují na sebe, jejich miliardové majetky propojují po celém světě soukromé tryskáče.

2 1
možnosti
JF

V klidu ... v tržní ekonomice jde jen o cenový signál k výstavbě dostupných, ekologických a především vojensky a geopoliticky bezpečných zdrojů (zejména OZE) než ty co jsou za tímto cenovým signálem - tj. ropa, plyna a uran.

0 6
možnosti
Foto

Je to především signál k výstavbě spolehlivých zdrojů schopných pracovat bez dovozů. Větru a dešti neporučíme.

4 0
možnosti
ZZ

Na ty vaše opsané reakce - rozhodně !

R^;-D

5 0
možnosti
JK

Hrůza! Válka proti klíčovému dodavateli energie který masově vraždí, rabuje a znásilňuje a my se budeme muset uskrovnit! Strašné, nepředstavitelné, konec vší civilizace!!!

2 6
možnosti
HH

Válka? Nevím, že by Česko vyhlásilo válku Rusku.

5 4
možnosti
Foto

Kde nejsou kvalifikované lidské zdroje, tam nejsou ani smysluplné myšlenky. Viděl jsem záznam diskuze PRO, tam bylo obojí.

https://www.facebook.com/stranaPRO/videos/?ref=page_internal

2 1
možnosti
HH

A které to jsou ty smysluplné myšlenky ohledně řešení cen energií?

0 0
možnosti
LV

Už i Vy lzete o levné české elektřině, která zdraží na x-nasobek po průchodu burzou? 95 % elektřiny vyrobené v Česku se obchoduje mimo burzu. Dnes a denně je možné najít materiál, který to dokládá, včetně třeba stránek CEZu.

Gasprom přestal plnit zásobníky v EU už loni v červenci, není tedy náhodou, že i cena energií začala v té době strmě stoupat.

A že za aktuální hysterií na energetickém trhu stojí Rusko se svými prohlášeními o přerušení dodávek plynu a odstavení JE v Záporoží, je taky evidentní. Rusko na žádné zastropovani cen energie nepŕistoupí, bude to znamenat pouze vytvoření fondu, že kterého se budou doplácet rozdíly mezi ruskou cenou skutečnou a politický akceptovatelnou v EU. Což dlouho nevydrží.

Souhlasím s tím, že by se měly spustit všechny tepelné a jaderné zdroje, které musely být politickým rozhodnutím odstaveny.

3 9
možnosti
JG

Pavel Tykač vládě před časem navrhl prodej čtvrtiny roční produkce svých elektráren Chvaletice a Počerady za nižší, předválečné ceny. Politici ale jeho nabídku nepovažovali za výhodnou a nepřijali ji. !https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-ceny-energii-jsou-likvidacni-pro-domacnosti-i-podniky-volny-trh-selhava-212264

1 0
možnosti
Foto

A co nabízíte místo hysterie a obav, že nebude dost sportu, zábavy a lidé se budou muset uskromnit? Strašíte Adolfem a vůbec jste si nevšiml, že vše je důsledkem agrese a rozpínavosti ruského Adolfa. V dnešní době na nového Hitlera nemusíme čekat ani na novou válku. Už je dávno mezi námi a je na nás zda se mu dokážeme ubránit. Evropa udělala spoustu chyb a nyní za ně budeme muset zaplatit. Bohužel....

1 13
možnosti
Foto

Putin Evropské unii nenařídil zavést Green Deal, emisní povolenky a zavírat uhelné a jaderné elektrárny. Ale máte částečně pravdu, že Rusko má prsty v zuřivé kampani proti těžbě evropského břidlicového plynu, kterou ovšem vedli hlavně zelení politici a aktivisté, kteří se v této oblasti stali spojenci Gazpromu a Putinova režimu. Viz též https://www.e15.cz/zahranicni/sef-nato-rusko-financuje-odpurce-bridlicoveho-plynu-1095077

10 0
možnosti
TT

Tady se někdo už naštval. :-)R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 32,91
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik