Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidovecká zelená ministryně Anna Hubáčková je v energetice nepochybně velmi nekompetentní osoba, dává to svými veřejnými výstupy veřejnosti na vědomí a jestli to Fialovi a ostatním členům vlády nevadí, tak ať si šílenou MŽP klidně pověsí jako ikonu na zeď. Co tahle ženská ještě stihne napáchat za škody, na to jsem opravdu zvědav. Jedna perla za všechny:

Budoucnost tepláren je v bioplynu a vodíku, věří ministryně Hubáčková 8-o

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/anna-hubackova-ministerstvo-zivotniho-prostredi-ceske-predsednictvi_2206240906_hav

Ona si svůj vysněný cíl nepochybně splní. K tak vysokému platu a následně důchodu by se za normálních okolností při jejích "schopnostech" nikdy nedostala.

Občané na této lidovecké mentalitě zosobněné v Hubáčkové jednoznačně prodělají. Rv

2 0
možnosti

Autor hned v záhlaví cíleně manipuluje když ohlašuje návrat Německa a Rakouska od plynu k uhlí. Jedná se o zprovoznění části uhelek ze zakonzervovaného stavu do pohotovostního režimu. Termín odklonu od uhlí to ale nemění, u nás je situace jiná, protože plynových zdrojů na výrobu elektřiny nemáme tolik a uhelky jedou beze změny

1 3
možnosti

Podstatné je, že Německo, resp. EU/EK svou nejhloupější energetickou politikou na světě a naprosto nesmyslnou likvidací moderních (a u JE dokonce bezemisních!!!) zdrojů el. energie a přechodem na zemní plyn a závislosti na Rusku vyvolalo vážnou energetickou krizi už před napadením Ukrajiny dobyvačným Ruskem. Krize válkou ještě posílila, protože se ukázalo jako nutnost postupně se této závislosti na agresívním Rusku zbavit, což teď přijde velmi draho.

Navíc se ukázalo, že náhrada uhlí zemním plynem je nesmysl, protože emisní dopady (včetně množství metanu uniklého při těžbě plynu do atmosféry) jsou stejné, ne-li u plynu horší (jako "skleníkový plyn" má metan 20x vyšší účinnost než CO2).

No a že si Německo programově odepsalo zdroje, které mohly ještě mnoho let sloužit a vyrábět levnou a stabilní el. energii, to jsou naprosto šílené ztráty, které nelze Občasnými Zdroji Energie nahradit ani za tisíce miliard EUR, která už za "novou energetiku" nasypali do kanálu...

„Hlavním viníkem české plynové krize je Německo“

https://echo24.cz/a/Ss7Ri/plynova-krize-odstavka-plynovodu-nord-stream-1-hlavni-vinik-nemecko

1 0
možnosti

J10a96n 24R21á86ž

19. 7. 2022 15:06

Jsem opatrný optimista a tak stále věřím, že vláda se upřímně snaží najít řešení, jak zmírnit průšvih s energiemi, do kterého se nezadržitelně řítíme. Ale můj opatrný pesimismus mi ale sděluje, že vláda vůbec neví jaké řešení použít a tak raději nedělá nic. Což mne mate.

Např. Německo znovu spouští uhelné elektrárny, polská vláda prý nabádá horníky k přesčasové práci, aby bylo dost uhlí na zimu.......... no a v Česku se chceme držet všech idiotských představ Green Dealu, včetně útlumu těžby uhlí a odstávek uhelných elektráren.

PS. Timmermans se oprávněně bojí sociálních bouří a tak klidně pošlape to, co dosud o boji s klimatem hlásal. Naše vláda se sociálních bouří ale nebojí a tak s relativním klidem má jako prioritu své formální předsednictí EU a občany ČR má jak se zdá "na háku".

7 0
možnosti

Tak opatrný optimismus, uvidíme jak to bude v zimě s teplem pro Prahu.

Napaječ z Mělníka zásobuje Severní město a Dalkia ostrovně zbytek Prahy a pak ještě cosi..

EMÉ odstavilo minulý rok uhelný blog a jede na plyn, nezbývá než sehnat uhlí a zprovoznit jí....držím Pražanům palečky, aby se to zdařilo a nějaký plyn k tomu... btw. pan Timmer....ověnčen řády a medailemi bohužel je svým vzděláním daleko, ale velmi daleko od energetiky...a tak to pak i vypadá, když do toho mluví laici;-D

3 0
možnosti

Ještě bych doplnil nikoliv dotaz, ale upozornění na chybnou a naprosto mijivou argumentaci Fialy, že vláda Babiše neudržela dodávky plynu z Norska.

Ona totiž tato smlouva s Norskem z roku 1997 vypršela v roce 2017 za vlády premiéra Sobotky. Smluvní stranou byl Transgas, který byl na konci roku 2001 za vlády premiéra Zemana privatizován německému energetickému gigantu RWE.

Tedy žádná vláda od privatizace Transgasu se zásobníky, s distribucí či s kontrakty už potom nemohla do jednání vstoupit, protože na plynárenství měla a má jen omezený vliv.

8 0
možnosti

A28l82e32x 14G88r86e50g81o49r

19. 7. 2022 18:30

Privatizace ČEZu a Transgasu byly tím nejhorším rozhodnutím. Nikdy se to nemělo stát.

2 2
možnosti

Pane Smutný evidentně zcela věříte svým zdrojům, tak vyřiďte svým expertům, že vsadím na jejich prognózu vše co mám a to co mi kdo půjčí s podmínkou, že mi dají 100% záruku vkladu + úroky. Za to dostanou 50% zisku, to je víc jak férové. Snad to ty experty nezaskočí.

1 2
možnosti

Zkuste sázení s Timmermansem a von der Leyenovou. To jsou ti správní hazardní hráči do vaší party... :-P

0 0
možnosti
Foto

Prosím, a jaký je rozdíl mezi CO2, který vznikne spalováním uhlí, a tím, co vznikne spalováním plynu?

1 0
možnosti

Tahle vládnoucí banda netuší nic.

7 1
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,85
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik