Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Čemu se divíme při složení Fialovy "zelené" EU euroservilní [>-] vlády, která odkývala v EU nesmysly jako zákaz automobilů se spalovacími motory díky zastoupení lidovecké a naprosto nekompetentní ministryně životního prostředí Anny Hubáčkové, co o energetice (a nejspíš o fyzice vůbec) nemá ponětí?

Budoucnost tepláren je v bioplynu a vodíku, věří ministryně Hubáčková

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/anna-hubackova-ministerstvo-zivotniho-prostredi-ceske-predsednictvi_2206240906_hav

Tohle už ani slušně nelze komentovat... :-P

0 0
možnosti
LN

Konec prodeje aut se spalovacími motory v roce 2035 se mi zdá přijatelný. Chceme lidi podpořit při nákupu elektroaut, říká ministryně životního prostředí Hubáčková

https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/chceme-podporit-nakup-elektroaut-pro-obcany-rika-ministryne-zivotniho-prostredi-hubackova

0 0
možnosti
JK

Vyloženě katastrofická vize, do několika let je z Evropy pustina bez známek života. Pomodleme se a to je tak všechno, armagedon se blíží.

Například kamiony se zastaví, hrůza obchází Evropou, nikdo neumí udělat lehký zásah do softwaru, aby se jelo dál. Katastrofické články vypovídají spíše o autorovy, než o realitě. Autor tuší, nebo ví, že šokující zprávy vyvolávající strach přitahují pozornost, ale jen ty které skutečně šokují, musí tedy být drastičtější než realita. Buď jde jen o osobní touhu získat pozornost, nebo (což je horší) toto slouží k dalšímu rozdělování společnosti, vyvolávání společenského neklidu a destabilizaci. Podporuje to ty, kteří z toho mají prospěch, ty, kteří chtějí emocemi zamlžit pravdu a dostat se k moci. Nesmiřitelné tábory si totiž nic nevěří, nepátrají po pravdě, programově zamítají veškeré názory druhé strany a to vyhovuje zejména těm, co mají co skrývat.

Nechme kalhoty natažené a nejprve pomozme Ukrajincům za nás porazit Putina, všemi dostupnými prostředky (tedy i sankcemi) a zároveň se můžeme zabývat energetickou soběstačností, protože to spolu souvisí. Naše síla je ve svobodě a demokracii, trvá to dlouho, je okolo hodně keců, ale vyleze z toho dobré řešení. Hlavně nepodléhat panice a strachu o existenci, pak není rozhodování racionální, toho využívají vůdci nabízející okamžitá jednoduchá řešení. Nenechme se vystrašit ani oklamat. ;-)

2 1
možnosti
LN

Člověče, co to melete o katastrofických vizích? Co je celá ta klimatická poplašná hysterie a bláboly o "hořící planetě" s nesmslným EU Green Dealem a prošustrovanými tisíci miiard na "záchranu klimatu"?

Uspořádejte si myšlenky a hodnoty, než začnete psát dlouhé texty do novin a žvanit jako Fiala a spol. A když už to sesmolíte, tak si to po sobě taky přečtěte, abyste v textu neměl hned ve třetí větě hrubky, které vzdělanějším čtenářům nafackují... :-P

1 0
možnosti
Foto

V86í73t 26T97i96c34h26ý

8. 7. 2022 8:03

Máte to napsaný dobře, když se na Vás pase i bezpohlavní TrčálekR^

2 2
možnosti
JK

Co pozitivního, dobrého, v článku nacházíte?;-)

1 1
možnosti
LV

L22e38o48š 52V11a31c28e43k

8. 7. 2022 0:45

Fiala je totiž naprosto neschopny ničeho jiného, než rozhazovat rukama. No a když tak za to může Babiš a Putin.

0 2
možnosti
JF

USA a Izrael nás zachrání a nakrmí nás strádající potom i plynem!! - co taky když nemáme armádu (a taky plyn) abychom osvobodili a pak i nakrmili my je ;-D Ale věřím že aspoň na Santu plyn hodinu pojede a Santa letos přijede na tankeru s plynem.

1 1
možnosti
JF

... uhlí příjde na řadu maximálně až na Mikuláše. Ostatně dle oficiálního německého vrchního ekoteroristy plyn má poloviční emise CO2 než uhlí natož z naší dosud okupované Lausitze. (a zřejmě i ten americký facking gas - jak ale na Vánoce zahřeje a udělá atmosféru)

1 1
možnosti
PK

Ano Frantící a Němci zabodovali s JE, tedy dočasně.

A souhlasím, že by se měl někdo starat o EE v této zemi a nejlépe stávající establishment.

Bude zajímavé jak to dopadne v zimě se zásobování teplem v Praze. Například pražské severní město je napíchnuto na tepelný napaječ z EMĚ a ta v roce 2021 odstavila uhelku a jede na plyn....zbytek Prahy , který je na CZT, zásobuje Dalkia, ale též z malých blokovek...kolik bude plynu a jak bude dodáván netuším........

3 1
možnosti
Foto

Kdyby to, co netušíte, bylo jen tohle! ;-D

1 4
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,88
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik