Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Timermans, hlavní ideolog EU Green Dealu a dalších "EKO"nesmyslů prosazovaných EU/EK , dostal strach z občanských nepokojů (viz Srí Lanka, Holandsko atd.) vyvolaných důsledky hloupé "klimatické" politiky:

Hrozí občanské bouře, vraťme se dočasně k uhlí, překvapil Timmermans

https://echo24.cz/a/SyRLS/uhli-obcanske-nepokoje-timmermans

;-)

0 0
možnosti
JH

Znovu připomínám novější označení pro "obnovitelné zdroje energie" :

POZE = Parazitní Obnovitelné Zdroje Energie

Soláry i větrníky musí být kryty klasickými zdroji energie!!!

1 0
možnosti
VP

Vida, další článek fanatického absolventa bohemistiky, který se stal samozvaným odborníkem na všechno. Operovat tady s čísly, které jsou díky solárnímu tunelu naprosto mimo současnou realitu není nic jiného než demonstrace hlouposti. https://oenergetice.cz/spolecnosti/skupina-cez-planuje-do-roku-2030-dohromady-investovat-pres-pul-bilionu-korun Kdybyste uměl alespoň malou násobilku, došlo by vám o kolik je OZE levnější než směšné jádro, které bychom měli až někdy za 15 let.

2 5
možnosti
Foto

Jenže on do solárů zapomněl investovat, a teď jen podle závidí. :-)

0 2
možnosti
JF

Už aby taky v tom solárním bordelu udělal konečně někdo pořádek!!! a samozřejmě pak nejlíp ten kdo ho udělal ... např. naši liberálové ;-D ... opora naší skutečné svobody před hranou svobodou občanské (občasné) společností jako jsou ekoteroristické organizace sabotující budování jaderných a tedy z principu velmi bezpečných elektráren !!!

Ale jestli jako tenhten Fiala z týhle jako dost fialový vlády nekecal, tak budeme v energetice soběstační (a tedy státní) brzy asi jako v KLDR, natož se ještě dál babrat v tom solárním a soukromým a tedy nikým neřízeným bordelu a s nějakýma dotacema, když jde postavit lidem rovnou jaderku za státní a liberálně se soukromejma ziskama bez nějakýho papírování s dotacema - a ať maj lidi tak jako tak s jaderkou po starostech ... no a my taky - my komanči ... tedy pardón praví liberálové. ;-D

0 0
možnosti
MS

Jenom dodatečná zpráva pro české voliče o dnešním KLADNÉM hlasování Evropského parlamentu o zařazení jádra a plynu do taxonomie podporovaných zdrojů. Čeští europoslanci Gregorová, Kolaja a Peksa hlasovali PROTI, tedy proti tomu, o čem mluvil český premiér v Evropském parlamentu. Takže koho má vláda v Pirátech ve vládní koalici, když jí podrážejí nohy ve strategickém zájmu republiky? Kdyby neměl Fiala teď problémy se STAN, tak by bylo načase zelené Piráty poslat do opozice.

2 1
možnosti
JF

Nebojte, piárti políbili i jaderný prsten a hlasy mají jistě dobře propočítané aby to aspoň jako že vypadalo, že "zelení" ... asi tak jako u nich všechno ;-D - no "zelení " asi takto ...

https://jadro.pirati.cz/

to nestačí ? ;-D... je to hnědá nebo tmavě khaki ???

1 0
možnosti
JP

Jste už úplně zaslepený, jádro je pouze dlouhodobým řešením a ještě k tomu příliš drahým, navíc ho nikdo stejně jako úložiště ve své blízkosti nechce...Pokud věda a výzkum uspěje, budou mít perspektivu malé reaktory místo dnešních megalomanských staveb. Obnovitelné zdroje jsou aktuálně rychlejším řešením. Řeší se akumulace energie v době přebytku a její použití pro dobu nedostatku, jednou z možností je výroba vodíku. Kdo své peníze neprojedl a pořídil si fotovoltaiku navzdory sýčkům jako jste Vy, si dnes svou investici pochvaluje.

0 6
možnosti
Foto

Pane Procházko, abyste mohl nahradit roční výkon Temelína bude třeba 3900 větrných elektráren, na rozloze kraje ̈Karlovy Vary. Při výstavbě spotřebujete 50krát více oceli a 15krát víc betonu, než na samotnou elektrárnu Temelín . Pokud máte fotovoltaiku potřebujete baterii. Dcera se o to zajímala s tím, že na střechu domu si něco takového pořídí. Přišel odborník spočítal spotřebu domu a došel k závěru, že budou potřebovat uložiště, tedy baterii o velikosti kotle, který mají ve sklepě a kterým topí a celé to bude stát pěkný ranec, takže od toho rychle ustoupili.

2 1
možnosti
PK

V EE jsme zatím soběstační, nesmysly o vyváženém mixu jak praví níže pan Š, si mohou nyní dovolit jen bohaté země a stejně je v případě SRN jejich Energiewende dosti vyčerpává.

Uhlí se nelíbí a jádro, no palivo od Rusů je zde asi na tři roky, pak se uvidí, jestli se bude brát ze států a zcela obecně, jádro zatím dostalo povolenku dál žít od EU, jak to bude za 5 let, změní li se názor a co pak........to ví jen hvězdy...

0 0
možnosti
Foto

V červnu u nás napršelo 153 mm, v červenci už 65 mm a ve sklepě mám teď právě po bouřce 154 mm.

1 0
možnosti
Foto

Tak pumpujte, aspoň přijdete na jiné myšlenky. ;-D

0 2
možnosti
Foto

J21a20n 38Š24i93k

6. 7. 2022 4:47

To celé nic nemění na tom, že dobudováni a obnova jaderných zařízení potrvá léta, včetně jaderného úložiště. Levné energie a jejich výroba jsou iluze, ty už nikdy nebudou a nezajistí je ani jádro. Budoucnost je jedinně ve vyváženém mixu výroby energie, včetně jejího nákupů zvenku, protože naše soběstačnost je jen další iluze a přání. Strategii bych nechal na odbornících na energetiku a ne na politicich, novinářích a specialistech na komunikaci. Hezký den

2 2
možnosti
JK

A kterým že lobbistům nejde o peníze? ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,39
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik