Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Typický blog "po mě potopa". Jsou naštěstí lidé, co myslí na své potomky.

2 3
možnosti
MS

Péče o "záchranu" planety se zrodila v hlavách bohatých a vzdělaných lidí. Když se stamiliony Evropanů octnou v chudobě, budou spíše naslouchat hlasům populistických politiků, kteří EU kvůli Green Dealu rozbijí. Chceme snad zachránit vesnici tím, že ji vypálíme? Jde o sociálně-ekonomickou únosnost procesu dekarbonizace, který sází na technologie, které jsou ještě v plenkách nebo neexistují. Kdyby všechny země realizovaly své programy zavádění elektromobilů, v roce 2100 to přispěje ke snížení globální teploty o 0,0001 stupně C. Vše pak jede na drogách dotací, jež jsou často jediným cílem podnikání s enviromentálním žalem. Naše západní civilizace se rozhodla, že není třeba stavět novou Noemovu archu, my přece potopu odvrátíme. Adaptace, např. v Česku potřebnými investicemi do zadržování vody v krajině, je také klíčový program.

2 0
možnosti
TB

my máme pár panelů na střeše, asi tak 28, ročně nám to dává v průměru 5,8 MWh. Ale zažil jsem i výkon 6,2 MWh

0 0
možnosti
EN

E66m82i23l 49N88o58v43á11k

29. 6. 2022 7:12

Výkon se neudává v MWh, takže co jste to vlastně zažil?

0 0
možnosti
Foto

Neznám v okolí nikoho, kdo by platil horentní sumy na sumy za elektřinu, plyn a teplo. Platit zálohu o 300 Kč víc nepovažuji za nic horentního.

1 5
možnosti
LH

;-D záloha a konečné vyúčtování je něco jiného... budete se opravdu divitRv

2 0
možnosti
JH

Ano, Václav Moravec je, slušně řečeno, indoktrinován...

11 0
možnosti
PK

Poslední odstavec je pozitivní info, tedy bude li tomu tak. Jinak pana Moravce bych z neznalosti zákoutí energetiky neobviňoval, bo ani pan premier nemá v tomto punktu příliš jasno, no je to politolog a rozumí jiným oblastem ....

3 0
možnosti
JR

J91a47n 74R52á45ž

28. 6. 2022 17:55

V tématu energetika si myslím, že i p. Moravec se lépe orientuje než pan premiér ;-D

Mimochodem, dodnes jsem nepochopil, co ve svém projevu k národu pan premiér myslel jak říkal , že budeme energeticky suverénní.

4 1
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,82
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik