Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

J34a26n 27A40b46r76t

26. 5. 2022 12:48

ČEZ a podobné firmy se smluvně zavázaly k nákupu určitého objemu el. energie a plynu. Co se asi tak stane, pokud miliony lidí neuhradí faktury? Myslíte si, že tyto firmy během pár dnů odpojí tolik odběratelů?

0 0
možnosti
AK

ČEZ vykázal v I.Q.2022 čistý zisk o 218% vyšší než v I.Q.2022 Kč 26,7 mld.

Kde se ten zisk bere?

ČEZ doma vyrobenou elektřinu prodává na energetické burze v Lipsku s obrovským ziskem.

Následně nám ji ČEZ Distribuce (i menší dodavatelé) už drahou doveze zpět a s omluvou že musí zdražovat dodává firmám a domácnostem.

Takže ani Rusáci, ani grýndýl, ale nesmysl, kdy většinově státní společnost se chlubí ohromným ziskem a při tom vyrábíme elektřinu nejlevněji v Evropě, ale všechnu přes burzu vyvezeme a jako nejdražší si ji zase koupíme zpátky.

Za energetiku je zodpovědný stát a ten by měl nastavit (i v ČEZu) takové podmínky, aby jí byl dostatek pro naše firmy a domácnosti za rozumné ceny.

Slovákům patří jen 30% ve Slovenských elektrárnách a dokázali to (elektřina u nich je za polovic toho, co platíme my).

0 0
možnosti
AK

...v I.Q.2021 (jde o meziroční srovnání)

Pardon za překlep...

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 3
možnosti
JD

Konráde, nikoho nezajímá rok 2012 ale zima 2022 a 2023!

Už se konečně prober člověče! Ty totiž vůbec netušíš, jaké mají firmy problémy s energiemi. A nejenom firmy.

1 0
možnosti
Foto

Podle Vás je asi pěkná dovolená válet je na Malorce nebo v podobné destinaci. Jestli jste si pořádně nenaspořil, tak Vaše poslední dovolená to bude. Moje ne, v tom je jistý rozdíl. ;-D

0 0
možnosti
MR

Tohle je tak hloupej prispevek, ze hloupejsi snad byt nemuze. Ono to ze vas bavi travit dovolenou jinak nez u slany polivky neznamena, ze se vase nezdrazi a nestane hure dostupnou. Obdobi co budeme nyni muset prozit bude drsnejsi nez minula krize. Do financnich problemu se dostane vice lidi. A pokud vase mzda ci plat nebude rust rychleji, nebo alespon stejne jako inflace tak se i vase zivotni uroven bude snizovat.

6 0
možnosti
Foto

M54a98r21e37k 85H81u61r82t

25. 5. 2022 18:11

Tak prostě nepojedeme na dovolenou, no a co? Pořád lepší než tady mít russáky. Až bude nejhůř dotezime nase hnědé uhli zrusime emisni povolenky, zestatnime ČEZ a lidi budou topit elektřinou. Ono by to šlo kdyby slo do tuhého:)

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,86
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik