Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ještě by stálo za úvahu zauvažovat nad další možností. Elektřinu, kterou si vyprodukujeme si sami spotřebujeme a na burzu se dodá jen přebytek. Aneb, když chtějí mít na západě drahou elektřinu, tak ať si ji mají. My takové platy nemáme.

Co se týká emisních povolenek, mi polská cesta přijde jako nejlepší. Když si to neumíte ohlídat/předělat litujeme. Sice budou spekulanti kdákat jako slepice, jímž někdo do kurníku hodil petardu, ale to je jejich problém.

0 0
možnosti
JV

J46a48n 78V40l61k

15. 12. 2021 7:55

Souboj s časem - Zajištění efektivní výroby elektrické energie z nových JE jsme již prohráli, také díky vládám Topolánek-Bursík, Sobotka-Babiš. Cena elektřiny je taková, neboť někomu tento stav vyhovuje. V minulosti se stavěly EDU a ETE jako levné a spolehlivé zdroje energie, kromě jiného i k zajištění nezávislosti. Z ušlechtilé myšlenky se stal nekompromisní byznys. Vlády ani energetické firmy nedokázali za posledních 20 let ani připravit výstavbu jaderného zdroje. Stav bezmoci asi bude pokračovat, pouze se přeorientuje na cenové spekulace s energií.

1 0
možnosti
Foto

Fialovi není co závidět, ale zároveň má šanci triumfovat, chce to jen jednu věc, osobní odvahu a ta je v politických kruzích, nejenom nové vlády, vzácnější než šafrán.

Fiala má totiž šanci přijmout systémové opatření, tedy jít po příčině a nehasit imbecilně důsledky dotováním nebo odpouštěním DPH.

Systémové řešení je to, co navrhují Poláci, vrátit systém emisních povolenek tam, jak byl prezentován v době jejich vzniku, tedy jako generátor prostředků na enviromentální investice tzn. zatížit jednotku vypouštěných emisí rozumnou a PEVNOU částkou. V současnosti emisenky takto vůbec nefungují, jsou dány v plen spekulantům, kteří si zisky z nich cpou do kapes, aniž by to životnímu prostředí cokoli přineslo.

Řešením je tedy reformovat(čemuž nevěřím, protože současným stav někomu náramně vyhovuje) nebo sytém opustit, stejně tak, jako energetickou burzu v Lipsku, to je další místo, které energii našincovi zdražuje, aniž by z toho cokoliv měl.

V neposlední řadě se konečně shodnout na energetické koncepci postavené na stabilních zdrojích, které jsou vhodné pro naše podmínky, které umíme budovat, řídit a obsluhovat.

Snad se v současném jednání na setkání V4 s Francouzským prezidentem Macronem blýská na rozumnější časy.

4 0
možnosti
ŠM

pro nás v paneláku,je normální i 6,-Kč....

0 0
možnosti
JL

I české dálnice a nájemné by byly pro Nory asi neúnosné.

0 0
možnosti
Foto

No, hlavně by měla dosluhující vláda konečně něco dělat a ne jen kecat a farizejsky litovat chudáky odběratele.

0 0
možnosti
Foto

To co Norsko dělá je obdoba toho co dělá sociální systém s cikány. Vytváří obrovskou masu lidí, kteří si myslí, že bohatství se rodí z přerozdělování a že pracovat je nemravné.

1 0
možnosti
HH

A přitom jsou nejbohatší na světě...

0 0
možnosti
MB

Pane Smutný, pročtěte si blog, který píše Nor.

https://blog.aktualne.cz/blogy/yngvar-brenna.php

Až poteče na jižní Moravě ze země tolik nafty, co těží Norsko, potom budete moci začít srovnávat Česko a Norsko.

A až nám sem naleze tolik nepracující inteligence z Afriky a Asie jako do Norska, tak budete zase chytrý jak rádio a poučovat vládu, co má dělat, že?

1 1
možnosti
MS

Vy jste můj blog vůbec nepochopil nebo nedočetl do konce: před vysokými cenami energie nezachrání žádné zelené žebračenky, ale tvrdé vymezení se také české vlády proti neakceptovatelné pseudozelené politice EU.

6 0
možnosti
JD

Norsko je socialistický ráj! Tam si to můžou dovolit. Karma!

2 0
možnosti
JL

Divoký kapitalismus pěstují už jen Čína a postkomunistické zemičky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 121
  • Celková karma 36,49
  • Průměrná čtenost 2365x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik