Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J17a45n 12K75a56r53a83s36e30k

18. 11. 2021 18:05

.... Ekonom Lukáš Kovanda odhadl, že do energetické chudoby upadnou čtyři miliony Čechů. ...

za to si ale tito lide mohou sami, protoze se malo snazili.

Kdyz se chce, vsechno jde.

At zije kapitalismus.

At zije trzni hospodarstvi.

Slava privatnimu skolstvi.

Vodu, teplo, potraviny, obydli jen pro ty, kteri si to zaslouzi a sami si na to vydelaji.

Tvrdy postih vsech, kteri se neumi postarat sami o sebe.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Milane Smutný. Stejna pisnicka o vsech chybach republiky za 32 let. Dokazete to vysvetlit? Dokazete poukazat primo na rozhodnuti ktere nas dnes drti? Aspon naznakem?

Vsichni cesti diskuteri maji jen poukazku na ty hrichy. Kdyz jiz nekdo poukaze na neco kloudneho pro zlepseni, je servan pro nepochopeni nemoznosti to udelet a nebo svest celou chybu na cast obcanu s jinym myslenim.

My jsme strujci sveho stesti! My jsme vinni za stejny postoj dnes jak pred temi 32 lety. Za celou dobu jsme se potykaly s nasim myslenim v nasem mozku, ktere tam vlozil minuly system. Tech hesel je hodne, podle kterych jeste dnes zijeme. Vlastne je ten organizacni system uplne stejny. Vyzadujeme vse od statu a necitime nic na tom menit. Jsme lini jakoukoliv zmenu udelat. Porovnejte jen jednu vetu ze svycarske federalni Ustavy znejici:"

Vsichni obcane se musi postarat o sebe same a podle jejich moznosti pomoci dosahnou nejlepsich vysledku dane statem a spolecnosti".

Reknete si pro sebe zda toto veta muze byt i v te nasi Ustave. Budeme se tak chovat? Je mozne mit takovou republiku?

Postavme republiku na spravnem trznim hospodarstvi. Kazda sluzba musi mit konkurencni tlak podle velikosti a dulezitosti teto sluzby. Dokazat mit ve vlastnich rukach zakladni sluzby obcanu. Organizovat investicni politiku pro obcanske zarazeni pro rozkvet republiky. Premyslet o zkvalitneni skolstvi a diskutovat o jinem financovani tohoto nejdulezitejsiho odvetvi. Postavit jej na schopnostech studenta a moznosti privatniho financovani. Stipendia byla v nasi zemi cele staleti. Proc ne dnes?

Radeji skoncim svuj komentar. Jsem stasten za 17 listopad 1989!!!!

0 0
možnosti
Foto

Kapitalismus není ideální, ale nikdo zatím nic lepšího nevymyslel. Svoboda a kapitalismus jsou spojené nádoby. Jedno bez druhého nefunguje. A vidíme to i dnes. Kapitalismus už skoro nikdo nechce a většina lidí ani nevidí, že osobní svobodu pomalu ale jistě ztrácejí... Blíží se doba, kdy se budeme mít zase všichni stejně blbě jako tomu bylo před Plyšákem

1 0
možnosti
JR

J44a56n 95R43á15ž

17. 11. 2021 17:56

No a o to socialistům všemožného řazení jde. Aby se všichni mi stejně a v podstatě je jim jedno, zda dobře nebo blbě. Princip sociální rovnosti má u nich prioritu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 36,88
  • Průměrná čtenost 2384x
Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Seznam rubrik