S vlaječkami UKR Západ bojuje proti ruské agresi – do posledního ukrajinského vojáka

25. 02. 2022 19:23:43
Tak se podívejme, jak náš Západ "hrdinně" bojuje hlavně ústy, vlaječkami a rezolucemi proti ruské agresi - do posledního ukrajinského vojáka...

Hlavně abychom se neměli v důsledku skutečně tvrdých sankcí teď náhodou trochu energeticky a ekonomicky hůře kvůli problémům s dodávkami energie z Ruska.

Němci neodsouhlasí vyřazení Ruska ze systému mezinárodních plateb, protože by nemohli platit za ruský plyn a pak by ho asi nedostali, aby mohli pokračovat ve své sebevražedné Energiewende. Ale možná přece i na dluh, vždyť jsou to Alte Kameraden už od dob paktu Ribbentropa a Molotova.

Měli bychom okamžitě přestat odebírat jakékoli komodity z Ruska včetně energetických a neposílat své západní zboží do Ruské federace. S válečnými zločinci se neobchoduje.

Cena za snížení západního blahobytu a komfortu je snad opravdu minimální pomocí za to, že Ukrajinci za svou zemi obětují stovky a tisíce životů. Ovšem nejen za ni. Ukrajinci se teď stali doslova nárazníkovým pásmem naší svobody před ruskými tanky a bojovými letadly. Chováme se snad nyní k Rusku jinak, než se tehdejší Západ choval k SSSR po okupaci ČSSR v roce 1968? Sotva. Ano, Západ tehdy přijal statisíce československých emigrantů. Milostivě děláme nyní totéž. To je už obsaženo v mezinárodních humanitárních závazcích všech států.

Appeasement a podvolení se zlu je siamským dvojčetem degenerace boje za skutečnost svobodu a nezávislost v podobě ničím neohrožovaného blahobytu. I když posléze všichni o ten blahobyt vnější agresí přijdeme, zatím platí heslo „Po nás potopa“.

Příště budeme zase jen přihlížet a neriskovat válku už s naší účastí, když Rusko "vyslechne volání o pomoc" ruské menšiny v pobaltských republikách a půjde je znovu osvobodit od "nacismu a militarismu NATO"? Kde se zastaví Putin, když bude chtít zase z ČR a SR "svou sféru vlivu"? Jak dlouho by bojovala české armáda, která není ani schopna smysluplně investovat slíbené 2 % HDP? Nehledě na potenciál místní 5. kolony, možné nové rolnicko-dělnické vlády či zvacích dopisů.

Takže až Rusko vyřídí vojensky legitimní vládu Ukrajiny a ustaví tam svůj protektorát, pak nastane nový status quo, který západní Evropa v čele s Německem přijme v zájmu svého pohodlí a dostatku ruského zemního plynu?

Současný největší spojenec Ruska Čína se k ruské invazi na Ukrajinu staví v podstatě souhlasně. Kolik času zbývá, kdy současný ruský scénář povzbuzený laxní reakcí Západu ukrývanou za silná slova uskuteční Čína s Tchaj-wanem. Bude pán Bílého domu zase říkat, že „za nějakou dobu“ to bude agresora skutečně bolet?

Chce to na každou klopu vlaječku Ukrajiny, to přece musí stačit!

Hlavně ať máme nadále ruský zemní plyn, pohodlí a teplíčko.

Ale co na to naše svědomí, jak se vypořádáme s utrpením a vražděním Ukrajinců?

Autor: Milan Smutný | pátek 25.2.2022 19:23 | karma článku: 40.19 | přečteno: 7027x

Další články blogera

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 902 | Diskuse

Milan Smutný

Za e-autem v Německu zůstávají emise CO2 emise dvakrát vyšší než ze spalovacích motorů

Klíčovým prvkem dekarbonizační ideologie EU je nadirigovaný přechod na povinnou elektromobilitu od roku 2035. Ovšem emise CO₂ z čistě elektrických vozů jsou však podle německé analýzy dvakrát vyšší než u spalovacích aut.

18.3.2024 v 1:46 | Karma článku: 45.27 | Přečteno: 9924 | Diskuse

Milan Smutný

Zazvonil zvonec a pohádkám o čisté elektromobilitě v EU je konec

V pondělí večer 4. března vybuchla v sídle EU v Bruselu bomba, aniž by si toho klíčová média všimla: Evropský parlament přijal na návrh Evropské komise usnesení, že elektrické auto není automaticky klimaticky neutrální auto.

9.3.2024 v 0:10 | Karma článku: 46.91 | Přečteno: 22263 | Diskuse

Milan Smutný

Kolapsem uhlí ve volebním roce 2025 hrozí dokonalá bouře v energetice i ekonomice Česka

Když se za těžké tlakové níže sejdou všechny nepříznivé faktory, říkají meteorologové takové přírodní katastrofě dokonalá bouře. Stejnojmenný film je strhujícím vzdáleným dramatem na moři, ale katastrofa energetiky Česka se blíží.

1.3.2024 v 15:02 | Karma článku: 34.56 | Přečteno: 826 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.91 | Přečteno: 96 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 26.22 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 517 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 119 Celková karma 37.79 Průměrná čtenost 2400

Celý život jsem pracoval v komunikaci, napřed jako novinář s tematikou zahraniční politiky. Dodnes mne formuje šok z hrůz kambodžské genocidy spáchané v 70. letech Rudými Khmery. Byla naplánována jako maoistické sociální inženýrství a míněna  jako "náprava společnosti" zničením všeho, co nejsou a netvoří rolníci. Proto stoupence dnešní ideologie "zelené revoluce" s obdobnými zničujícími dopady na ekonomiku a společnost nazývám Zelenými Khmery. Přidal jsem do spolku českých vědců a expertů (realisticka.cz), protože v důsledku násilně prosazované totální elektromobility tuším existenční ohrožení dosud nejvýznamnější společnosti Škoda Auto a celého autoprůmyslu v EU. Byl jsem totiž  také 11 let mluvčím automobilky. Stabilní a cenově dostupná elektřina není komoditou, je to základní podmínka fungování naší civilizace.     

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...